Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panorama Lake SRL, dezvoltator imobiliar din București, l-a dat în judecată pe Cristian Radu, primarul din Mangalia. Legături cu familia Erbașu și Silviu Văduva

ro

11 Aug, 2024 17:00 321 Marime text
Primaria Mangalia
  • Litigiul dintre Panorama Lake SRL și Primarul orașului Mangalia a ajuns în instanță. Firma a înregistrat dosarul pe 9 august, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, cerând anularea unui act administrativ.
  • Momentan, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
  • Panorama Lake SRL îi are ca asociați pe Alexandrina Văduva și Adina Erbașu (soția lui Robert Erbașu).
  • Administratorii firmei sunt Silviu Văduva (fost consilier local în cadrul Primăriei Municipiului București), și Ion Robert Erbașu (vărul fraților Cristian și Alexandru Erbașu, proprietarii Construcții Erbașu).

Societatea Panorama Lake SRL, dezvoltator imobiliar ce deține un imobilul din complexul rezidential North Side Park, din cartierul Băneasa, București, înființată în anul 2018, a ajuns în instanță cu Primarul orașului Mangalia.

Panorama Lake SRL îi are ca asociați pe Alexandrina Văduva și Adina Erbașu (soția lui Robert Erbașu), iar Silviu Văduva (fost consilier local în cadrul Primăriei Municipiului București), și Ion Robert Erbașu (vărul fraților Cristian și Alexandru Erbașu, proprietarii Construcții Erbașu) sunt administratori.  

Pe data de 9 august, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal  a fost înregistrat dosarul cu indicativul 5363/118/2024 și obiectul - anulare act administrativ contestatie act administrativ/HCL NR 291/2023. Părțile dosarului aflat în stadiu procesual de fond sunt: Panorama Lake SRL - reclamant, iar primarul Municipiului Mangalia - pârât.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Panorama Lake SRL - Primaria Mangalia


HCL 291 din 2023 presupune majorarea cu 300% a impozitului pe teren, începând cu anul 2024 pentru terenul situat în municipiul Mangalia, Neptun, str.Trandafirilor nr.16J,  județ Constanța, aparținând SC PANORAMA LAKE SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de teren neîngrijit.


Panorama Lake SRL ridică un imobil de vacanță la Neptun


În anul 2023, firma Panorama Lake SRL a depus la APM Constanța proiectul „Construire imobil apartamente de vacanță în regim de înălțime 2S+P+2E, împrejmuire și amenajare teren, branșamente și utilități, cu respectarea prevederilor Regulamentului Local de Urbanism aferent PUG”, propus a fi amplasat în jud. Constanța, mun. Mangalia, loc. Neptun, str. Trandafirilor, nr. 16J.

Ulterior, Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul celor de la Panorama Lake SRL.
 
Astfel, APM Constanța decis că „Nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare, pentru proiectul firmei Panorama Lake SRL.


Despre Panorama Lake SRL


Societatea a fost fondată în anul 2018, are sediul social este pe șoseaua București-Târgoviște nr. 4A, București și se ocupă de Dezvoltare (promovare) imobiliară.

Asociați în firmă sunt Adina Erbașu și  Alexandrina Văduva, cu câte 50% din capitalul social fiecare.

Administratori în firmă sunt Ion Robert Erbașu, vărul fraților Cristian și Alexandru Erbașu, proprietarii Construcții Erbașu, precum și Silviu Văduvă – fost consilier local în cadrul Primăriei Municipiului București.

În anul 2023, Panorama Lake SRL, cu 23 de angajați, a declarat o cifră de afaceri de 1.061.495    lei și o pierdere de 2.623.992 lei.

Potrivit termene.ro, Adina Erbașu mai este asociat și administrator în Eir Dezvoltare Imobiliara SRL București și Northside Park Tower SRL București.

Alexandrina Văduva mai este asociat în Constructii Civile Premium SRL Teleorman, asociat și administrator în Northside Park Tower SRL București, asociat în Deko Style International SRL București.
 
Ion Robert Erbașu mai este asociat și administrator în Eurocalze Trading SRL Teleorman, asociat în Norman Romania SRL Teleorman, Eir Dezvoltare Imobiliara SRL Bucuresti, asociat unic și administrator în Eir Agro Consult SRL    Arges, asociat și administrator în Northside Park Admin SRL București, Jeco Capital Properties SRL București.

Silviu Văduva este asociat și administrator în Global Property Research SRL București, asociat și administrator în PER Aspera Solutions SRL București, asociat și administrator în Constructii Civile Premium SRL Teleorman, administartor în Northside Park Admin SRL și Electrocentrale București SA.


Silviu Văduva, trezorierul PNL București


Silviu Văduva este președintele CA al Companiei Municipale Energetica Servicii București. A terminat Dreptul în anul 2000 și are mastere la Institutul Diplomatic Român și Academia Națională de Informații și ASE. Văduva a mai trecut prin Colegiul Superior de Securitate Națională (ANI) și Colegiul Național de Afaceri Interne (la Academia de Poliție). În politică, Văduva a fost la PDL și acum la PNL.  În prezent, Silviu Văduva face parte din echipa organizației PNL București, unde este trezorier.

Silviu Văduva a fost președintele Asociației Dezvoltatorilor Imbliari din București și Ilfov.

Între anii 2016 – 2021, Silviu Văduva a fost consilier general al Primăriei Municipiului București, fost consilier din Ministerul Muncii și  fost director executiv al Directiei Municipiului București pentru Accize și Operațiuni Vamale  (numit de Blejnar), fincție pe care a ocupat-o pentru o săptămână.

Silviu Văduva a devenit cunoscut mai mult din presa de scandal pentru viaţa sa amoroasă. Acesta a avut relații de dragoste cu Mioara Mantale (fost prefectul Capitalei), Magda Pălimaru (prezentatoare de meteo la ProTv) sau Ramona Gabor (fosta cumnată a lui Irinel Columbeanu).  

În nul 2000, Silviu Văduva era căsătorit cu vedeta B1TV Monica Gabriela Stan, de care a divorțat în 2004. Monica, este fiica lui Ion Stan, fost șef al departamentului juridic din Ministerul de Interne în anii ’90 și membru în consiliul de administrație al clubului de fotbal Dinamo București.

Stan a fost asociat în afaceri cu Dan Matei Agathon (ministrul turismului în Guvernul Năstase) și consilier al scestuia la minister.

Tatăl lui Silviu Văduva, generalul de brigadă, în rezervă Gheorghe Văduva, cercetător ştiinţific gradul I, doctor în ştiinţe militare, la Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I. Este membru activ al Uniunii Ziariştilor Profesionişti și membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și infomații de pe termene.ro.

Citește și:


Litigiul dintre SMC Prefabricate pentru Construcții SA, fosta Somaco, și Primăria Constanța, în atenția magistraților Tribunalului Constanța

Edilul Radu Cristian și Consiliul Local, chemați în judecată. Doi foști angajați de la Primăria Mangalia contestă în instanță concedierea și diminuarea nelegală a veniturilor (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii