Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu Sorin Strutinsky Marin SRL, firma care a administrat Lacul Siutghiol până în 2015, la judecată cu Institutul „Grigore Antipa“ și Primăria Ovidiu

ro

29 Aug, 2024 17:00 244 Marime text
Lacul Siutghiol. Sursa foto - google.maps
  • Marin SRL este reclamant, iar Oraşul Ovidiu și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța sunt pârâți într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța.
  • Firma este deținută de Mihalache Ana-Maria-Sofia și  Marin Ioana. În Monitorul Oficial al României Nr. 2656, din 29 mai 2024 a fost publicată Hotărârea nr. 1 din 10 aprilie 2024 cu privire la Marin SRL.
  • Părțile sociale pe care Strutinsky le deținea în firmă au fost vândute de către Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regional Galați  în cadrul valorificării bunurilor prin executare silită.
  • În urma vânzării, s-a încheiat Procesul-verbal privind valorificarea bunurilor prin vânzare directă din 29 martie 2024 și s-a luat Decizia de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate în dosarul de executare 1231/118/2015.
 
Marin SRL, companie în care se regăsea și numele cunoscutului afacerist constănțean Sorin Gabriel Strutinsky, partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre și al fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, a dat în judecată Oraşul Ovidiu și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Marina Grigore Antipa Constanța. Firma Marin SRL a administrat Lacul Siutghiol, până în 2015.
 
Pe data de 22 august, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia a II-a civilă a fost înregistrat dosarul nr. 5587/118/2024 cu obiectul - obligaţia de a face / a nu face.
 
Părțile dosarului aflat în stadiul procesural de fond sunt: Marin SRL – reclamant, iar Oraşul Ovidiu prin primar și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Marina Grigore Antipa Constanța – pârâți.
 
În ședința din 23.08.2024, magistrații au declinat soluţionarea cauzei. „Admite excepţia necompetenţei materiale procesuale a Secţiei a II-a a Tribunalului Constanţa, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa – Secţia I Civilă. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, pe 23.08.2024З, se spune în soluția pe scurt.
 
Marin SRL - dosar

„Firma Marin SRL a mai avut, în trecut, două procese cu primăria Ovidiu, referitoare la administarea lacului Siurghiol. Societatea vrea fondul piscicol din Siurghiol“, a declarat George Drăgan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ovidiu.
 
 
Despre Marin SRL
 
Înființată în anul 1991, firma are sediul social pe strada Poiana și se ocupă de acvacultură în ape dulce.
 
Firma este deținută de Mihalache Ana-Maria-Sofia, cu 70% din capitalul social, Marin Ioana, cu 30% din capitalul social. De administarea afacerii se ocupă Marin Ioana. În 2022, Marin SRL a declarat o cifră de afaceri de zero lei și pierderi peste 6.000 de lei. În anul 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de zero lei și un profit de 6.126 lei.
 
Potrivit termene.ro. Marin Ioana  mai este acționar și administrator în Avicola Cumpăna SA.
 
La rândul său, Mihalache Ana-Maria-Sofia mai este asociat unic și administrator în Centrul Mentalart SRL, asociat și administrator în KID Logic Club SRL, asociat și administrator în Brain Training Center SRL, asociat și administrator în Soroban Learning Center SRL.
 
 
Povestea firmei
 
În Monitorul Oficial al României Nr. 2656, din 29 mai 2024 a fost publicată Hotărârea nr. 1 din 10 aprilie 2024 cu privire la Marin SRL. Părțile sociale pe care Strutinsky le deținea au fost vândute de către Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regional Galați în cadrul valorificării bunurilor prin executare silită. În urma vânzării, s-a încheiat Procesul-verbal privind valorificarea bunurilor prin vânzare directă din 29 martie 2024 și s-a luat Decizia de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate în dosarul de executare 1231/118/2015.
 
Ca o paranteză, în dosarul penal 1231/118/2015 Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, instanța hotărând să îi fie confiscată suma de 1.892.844,97 de lei și menținând sechestrul DNA asupra bunurilor sale până la concurența sumei respective.
 
Acum, în urma cumpărării părților sociale pe care le deținea Strutinsky, Ioana Marin a devenit unic asociat și administrator al Marin SRL, aceasta hotărând încetarea calității de asociat a fostului partener. Mandatul de administrator al Ioanei Marin a fost stabilit la 20 de ani, iar durata societății a fost stabilită ca fiind pe termen nedeterminată.

 
Strutinsky, cooptat în firmă în 2023

 
În Monitorul Oficial 1483 din 19 iunie 2003 se precizează că asociatul unic al Marin SRL, Emil Marin, a decis cooptarea în societate a lui Sorin Gabriel Strutinsky, capitalul social a fost majorat cu 150.000.000 de lei vechi (15.000 RON), Strutinsky devenind asociat majoritar, cu 70%, iar fostului asociat unic rămânându-i 30%.
 
Ioana Marin a fost cooptată în Marin SRL în decembrie 2012 (MOf. 1075/26.02.2013), aceasta deținând astfel 0,03% din companie, Emil Marin – 29,99%, iar Sorin Strutinsky 69,98%.
 
Ioana Marin a fost numită, tot atunci, și administrator al firmei, pe o perioadă nelimitată, luându-i astfel locul lui Emil Marin.
 
 
Lacul Siutghiol a fost administrat de SC Marin SRL. Firma a exploatat fondul piscicol până în primăvara anului 2015
 
 
Lacul Siutghiol are 1.900 de hectare, din care luciu de apă 1555,5 ha, și a fost administrat de SC Marin SRL în baza unui contract cu DADL, din 21 decembrie 2006, cu termen până 2009. SC Marin SRL a exploatat fondul piscicol până în primăvara anului 2015, efectuând investiții pentru amenajarea lacului, astfel încât afacerea cu pești să prospere. Societatea este licențiată pentru producerea de pește de consum din speciile ciprinide autohtone, răpitori și sturioni.
 
 
Firmele lui Strutinsky
 
 
Potrivit termene.ro, Sorin Gabriel Strutinsky mai este asociat  în  Property Partners Constanta SRL, asociat și administrator în  Tutun și Ziare Retail SRL, asociat în Relax Bicaz SRL, asociat în Gesira Tur SRL, asociat în Granitul Dobrogean SRL, asociat în  Beton Expres SRL, asociat în  Consortiu Antreprenorial Constanta SRL, asociat și administrator în G Point Outdoor Advertising & More SRL, asociat în Roca Oil SRL, asociat în Conpress Holding SRL, asociat în pan arges Press SRL.
 
 De asemenea, Sorin Strutinsky figurează și în firmele aflate în faliment Conpress Group SRL, Efimeris Services SRL, Ideea Contrast SRL (în reorganizare judiciară), Kld Services SRL (în insolvență), Soti Cable Neptun SRL, Telegraf Advertising SRL, Tutun și Ziare SRL și Xenoti SRL (în reorganizare judiciară).
 
Nu în ultimul rând, numele lui Strutinsky se leagă și de firmele radiate ABC Press SRL, Concordia Press SA, Conpress Advertising SRL, Difpres SRL, Energy Power Services SRL, Grim Press Grupul de Editare Distribuție Presă și Comerț SRL, M&D Farers Invest SRL, Mediapress Investment SRL, Mira Press SRL, Sorygab Press SRL, Te Press SRL, Tipoland SRL, Tomis Marketing & Services SRL, Tutun și Ziare Botoșani SRL, Tutun și Ziare Neamț SRL și Tutun și Ziare SRL Iași.
 
În dosarul 1231/118/2015, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanța, în anul 2015, acesta fiind acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În data de 6 iulie 2020, Strutinsky a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare.
 
Prin aceeași decizie a judecătorilor, s-a decis confiscarea de la acesta a sumei de 1.892.844,97 de lei și s-a menținut sechestrul asigurător dispus de DNA asupra bunurilor până la concurența acestei sume.
 
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Licitații Constanța. INCDM „Grigore Antipa“, achiziție de 85 tone de motorină pentru nava „Steaua de Mare 1“ (DOCUMENT)

 
Sorin Strutinsky nu mai este asociat al Marin SRL! Părțile sociale i-au fost vândute în cadrul executării silite de către Fisc. Cine deține acum firma
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii