Mara Construct, acuzată de infracțiuni legate de reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani și a Cetății Capidava. Ce se întâmplă cu dosarul
Mara Construct, acuzată de infracțiuni legate de reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani și a Cetății Capidava.
O nouă înfățișare ar trebui să se desfășoare mâine în procesul în care societatea Mara Construct este acuzată de mai multe infracțiuni legate de desfășurarea contractelor pentru reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani și cel pentru salvarea și punerea în valoare a Cetății Capidava.
Potrivit informațiilor oficiale, la termenul de mâine judecătorii Tribunalului Constanța ar fi trebuit să audieze o parte din martorii din dosar. Cu toate acestea, în contextul măsurilor de prevenție luate la nivelul instanțelor pentru limitarea răspândirii infecției cu Coronavirus, cel mai probabil, procesul va fi amânat pentru o dată ulterioară.
Amintim că societatea Mara Construct a fost trimisă în judecată alături de administratorul său, Constantin Dima, de către procurorii DNA Constanţa, acum aproape patru ani, în luna aprilie 2016.
La momentul respectiv, procurorii DNA îl acuzau pe Dima de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă a unor documente sau declaraţii false, pentru obţinerea de fonduri pe nedrept.
Ce spun procurorii
Acuzaţiile aduse Mara Construct sunt de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă de documente false pentru obţinerea de fonduri pe nedrept. Alături de cei doi, au mai fost trimişi în judecată şi alţi afacerişti constănţeni şi firmele lor.
În actul de acuzare întocmit de procurorii DNA se arată că faptele ce li se impută acestora ar fi avut loc în perioada 2011-2015, în contextul atribuirii şi executării contractelor pentru reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani şi pentru salvarea şi punerea în valoare a Cetăţii Capidava.
Societatea a fost înfiinţată în 2007 şi are ca activitate principală „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Cele 526 de activităţi secundare includ, printre altele, creşterea păsărilor şi a animalelor, extracţia petrolului, fabricarea încălţămintei, metalurgia cuprului, fabricarea jocurilor şi jucăriilor, diferite tipuri de comerţ, bâlciuri, pompe funebre şi activităţi de întreţinere corporală. În 2017, firma a avut cifra de afaceri 0, 0 salariaţi, 0 profit, 0 pierdere. În 2018, cifra de afaceri 0, profit 0, angajaţi 0, pierdere brută 7.285 de lei.
Așa cum menționam anterior, rămâne de văzut dacă procesul se va putea judeca la înfățișarea de mâine, ori dacă termenul va fi preschimbat.
Citește și:
Contractele Capidava şi Tropaeum Traiani Bunurile Mara Construct, sigilate. Firma nu are voie să scoată bani din bancă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp