Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța prin Primar dă în judecată Cambela Prod SRL

ro

25 Jul, 2024 14:11 361 Marime text
  • Cambela Prod SRL, deținută de afaceristul Bela Tănase, este unul dintre cunoscuții investitori imobiliari din Constanța.
Municipiul Constanța prin Primar a chemat în judecată, într-un dosar civil, compania Cambela Prod SRL, unul dintre cunoscuții investitori imobiliari din Constanța.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța miercuri, 24 iulie 2024, sub numărul 21228/212/2024, obiectul dosarului fiind reprezentat de „pretenții“.
 
Părți în cauză sunt Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de reclamant, și Cambela Prod SRL, în calitate de pârât.
 
Sursa info: Portalul Instanțelor de Judecată

Dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în proces.
 
Litigii anterioare
 
Amintim, acesta nu este singurul litigiu în instanță ce are ca protagoniști municipalitatea și investitorul imobiliar.
 
La finele lunii martie 2024, Primarul Municipiului Constanța a câștigat procesul deschis companiei private Cambela Prod SRL pentru desființarea unor lucrări apreciate ca fiind nelegale.
 
Detalii despre acest caz pot fi accesate în articolul
Decizie definitivă
Cambela Prod SRL pierde procesul cu Primăria Constanța. Trebuie să desființeze lucrările efectuate la un imobil

 
Tot în martie 2024, Cambela Prod SRL a pierdut un proces deschis Primarului Municipiului Constanța – Direcția Generală Poliția Locală.
 
Detalii pot fi consultate în articolul
Cambela Prod SRL, controlată de afaceristul Bela Tănase, a pierdut procesul cu Poliția Locală Constanța
 
Totodată, într-un litigiu separat, Cambela Prod SRL, Primarul Municipiului Constanța și Consiliul Local Constanța (pârâți în cauză) au pierdut în primă instanță procesul deschis de Asociația de Proprietari Nr. 746 pentru anularea autorizației de construire a unui imobil cu patru etaje, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
 
Recursul declarat în cauză a fost suspendat de Curtea de Apel Constanța în luna aprilie 2024, pentru introducerea în cauză a moștenitorilor uneia dintre reclamante.
 
Detalii despre acest proces pot fi consultate în articolul
O asociație de proprietari din Constanța a obținut anularea autorizației de construire pentru un bloc cu patru etaje! Cazul, ajuns la Curtea de Apel
 
Despre Cambela Prod SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 25 iulie 2024, Cambela Prod SRL a fost înființată în 2000, are sediul social în Stejaru, județul Tulcea și se ocupă în principal de comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.
 
Firma are mai multe puncte de lucru, inclusiv în județul Constanța.
 
Asociat unic și administrator figurează Bela Tănase, care deține și un PFA.
 
Conform termene.ro, Cambela Prod SRL figurează cu 25 de achiziții directe (Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, Comuna Stejaru, Școala Gimnazială Beidaud printre autoritățile contractante) și un contract public (Compania Națională de Investiții SA autoritate contractantă).
 
În 2023, Cambela Prod SRL a declarat 70 de angajați, profit peste 40,45 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 1,5 miliarde de lei.
 
Legat de noul dosar, înregistrat recent la Judecătoria Constanța, mai trebuie precizat că oricare va fi decizia Judecătoriei în cauză, aceasta va putea fi ulterior atacată la Tribunalul Constanța, instanța de control judiciar.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Imobiliare Constanța
PUZ-ul pentru un nou proiect imobiliar pe terenul fostei baze RATC dezvoltat de Cambela Prod SRL, în consultare publică! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii