Sute de contracte publice la Constanța Hideg Cătălin, denunțătorul generalilor Coldea și Dumbravă, din SRI, le-a recuzat pe judecătoarele Constantinescu și Ciobanu!
Sute de contracte publice la Constanța: Hideg Cătălin, denunțătorul generalilor Coldea și Dumbravă, din
21 Jun, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
993
Marime text
- În Ordonanța privind continuarea urmării penale, procurorul Mihaiela Moraru Iorga – șefa Secției de combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - arată, printre altele, că generalii Coldea și Dumbravă erau prezentați „ca fiind fondatorii «statului paralel», persoane puternice, cu influență asupra magistraților, creându-i martorului denunțător convingerea că sunt singurii care te pot salva atunci când «intri în malaxor»“.
- Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Curtea de Apel București a amânat pentru data de 19 septembrie 2024 cercetarea specifică în apelul dosarului în care omul de afaceri Hideg Robertino Cătălin, patronul companiei Sanimed International, cel care i-a denunțat la DNA pe foștii generali din SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare.
Vineri, 21 iunie 2024, Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată cererea de recuzare a completului de judecată compus din judecătoarele Ciobanu Corina şi Constantinescu Mariana, formulată de Hideg Robertino Cătălin.
Decizia este una definitivă!
În acest context, apelul dosarului va fi judecat, în continuare, de completul de judecată format din judecătoarele Ciobanu Corina şi Constantinescu Mariana, de la Curtea de Apel București.
Acesta este primul dosar instrumentat în țara noastră de procurorii Parchetului European (EPPO), condus de Laura Codruţa Kovesi, fosta șefă a DNA.
Cauza a fost soluționată în primă instanță, în februarie 2024, de Tribunalul București.
Conform portalului instanțelor de judecată, prin Hotarârea nr. 200/2024, din 16.02.2024, Tribunalul București a decis în primă instanță condamnă pe inculpatul Hideg Robertino Cătălin la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecințe deosebit de grave, și tot 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.
Instanța a contopit pedepsele principale aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an închisoare (o treime din totalul celeilalte pedepse) și i-a aplicat inculpatului pedeapsă rezultantă de 4 ani închisoare cu executare.
Sanimed International Impex amendă penală de 500.000 lei
SC Sanimed International Impex SRL a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale constând în 200 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 2000 de lei, pedeapsa amenzii penale fiind in cuantum de 400.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credin?ă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecințe deosebit de grave.
Sanimed International Impex a mai fost condamnată la pedeapsa amenzii penale constând în 150 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 2000 de lei, pedeapsa amenzii penale fiind în cuantum de 300.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.
Tribunalul a contopit pedepsele principale aplicate Sanimed International Impex, în pedeapsa cea mai grea de 200 de zile amendă, la care se adaugă un spor de 50 de zile amendă (o treime din totalul celeilalte pedepse) și i-a aplică firmei pedeapsa rezultantă de 250 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 2000 de lei, pedeapsa rezultantă a amenzii penale fiind în cuantum de 500.000 lei.
Decizia Tribunalului București a fost contestată la Curtea de Apel București
Noul termen în apel a fost stabilit pentru data de 19 septembrie 2024
Despre Sanimed International Impex
Potrivit Registrului Comerțului Comerțului, platformă consultată la data de 26 mai 2024, SC Sanimed International Impex SRL se ocupă de fabricarea de dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice, are sediul în București și este controlată de Hideg Robertino Cătălin, asociat unic, și de Toma Hideg Laura Nicoleta, ce figurează ca administrator.
Conform Termene.ro, Hideg Robertino Cătălin mai apare în Rocredit IFN SA, Doctor Tech SRL, Rohika Trading SRL, Hiroka Development SRL și în Aurora Cooperativa de Credit București. Asta în timp ce Toma Hideg Laura Nicoleta apare în Deltarom SRL, Vertex 4capital SRL și în Corvinus Management SRL.
Pentru anul 2022, compania Sanimed International Impex, cu 42 de angajați, a declarat o cifră de afaceri netă de 12.322.019 de lei și un profit net de 32.974 .
Contracte publice
Informativ, arătăm că, potrivit licitatiapublica.ro, Sanimed International Impex SRL are încheiate la Constanța aproximativ 400 de contracte publice, iar printre autoritățile publice se află: Spitalul Orășenesc Cernavodă, Spitalul Municipal Mangalia, Penitenciar - Spital Constanța - Poarta Albă, Policlinica cu Plata Constanța, Direcția de Sănătate Publică Județeana Constanța, Spitalul Orășenesc Cernavodă, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Ministerul Apărării - U.M 02175 Constanța, Unitatea de Asistență Medico Socială Agigea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa, dar și Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Bani mulți și oameni cu „greutate“!
Wise Line Consulting și Strategic Sys SRL - iată cifrele de afaceri ale firmelor din dosarul generalilor Coldea și Dumbravă, foști șefi în SRI
Denunțătorul, sute de contracte publice la Constanța!
Ultima zi pentru depunerea cauțiunilor! Detalii din ancheta DNA - generalii Coldea și Dumbravă, prezentați drept „fondatorii «statului paralel»“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii