Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

David Popovici, discurs manifest „În România, trebuie să investim mai mult în sport. La un moment dat, mesajul se blochează pe undeva“

ro

01 Aug, 2024 09:33 273 Marime text
 David Popovici. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
Extraordinarul sportiv român David Popovici (19 ani) a obținut două medalii la Jocurile Olimpice Paris 2024, aur la 200 m liber și bronz la 100 m liber, iar la final a avut un discurs manifest, în care a subliniat, la TVR Sport, condițiile dificile de pregătire în sportul din România, situație în care rezultatele obținute sunt cu atât mai prețioase.
 

N-aș spune că e un miracol (n.r. ce a relizat el ja JO 2024), dar în condițiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, la 200 m liber pe australieni, toate aceste nații, care au condiții infinit mai bune ca ale noastre, e ceva deosebit.

Toți aceștia au bazine să-și pună și în cap, au toată infrastructura de care au nevoie, au absolut orice, centre de pregătire peste centre. Eu mă antrenez pe Lia Manoliu, în același bazin în care am învățat să înot, la patru ani, de aceea sunt atât de bronzat, cu urmele de la ochelari, pentru că înot acolo în aer liber. Iar în timpul iernii, când e frig afară, pentru că la bazinul interior se promite de mult timp să se face ceva, dar nu se începe niciodată nimic, noi ne antrenăm într-un balon, unde, dacă o persoană care nu e obișnuită intră și stă trei minute, simte că se sufocă. Așa ne antrenăm noi, dar cred că se poate. Suntem puțini, într-adevăr, cei care excelăm cu adevărat în România, iar cu condițiile pe care le avem facem ce putem.

Ne e vorba numai de noi, înotătorii, de condițiile pe care le avem în România, ci de toți sportivii. Poate se va schimva ceva. Dacă doar vorbim despre asta, nu se va schimba. Trebuie să se facă presiuni, iar celor care se ocupă de așa ceva trebuie să le fie adus la cunoștință. Trebuie să ne punem pe treabă, pentru că avem un campion olimpic din an în Paște în ultima vreme. Mă bucur că am reușlit să fiu eu, pentru mine, pentru țară, pentru toată lumea, însă mi-ar plăcea să avem din ce în ce mai multe medalii, să fim mai mult de trei oameni calificați la Jocurile Olimpice pentu înot.

Și avem o delegație destul de mare la Jocurile Olimpice, de peste 100 de sportivi, dar te uiți la alte țări, care au mai puțini locuitori decât noi și au triplu sau cvadruplu sportivi la JO. Pentru că se investește mai mult în sport, sportul e considerat mai important. Și nu degeaba sunt țări mai dezvoltate ca ale noastre.

Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport. Iar acesta e un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta, dar, la un moment dat, mesajul se blochează pe undeva. Așa că trebuie să facem ceva, pentru că vedeți toate reacțiile oamenilor obișnuiți care se uită la televizor, ale oamenilor din funcții înalte. Toată lumea se bucură, dar hai să ne bucurăm mai des, de ce nu, hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliati, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la Jocurile Olimpice, a spus David Popovici, potrivit sursei citate.


Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024
David Popovici, medalie de bronz la 100 m liber!

 
Editorial
Oraș scăldat de mare, caut bazin olimpic!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii