Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Cu inima alături de Naționala României la EURO 2024 Gabriel Iancu - „Tot meciul cu Ucraina am avut pielea de găină“

ro

19 Jun, 2024 17:00 1305 Marime text
  • După victoria cu Ucraina, România va întâlni Belgia la Campionatul European din Germania.
 
Victoria istorică a echipei naționale de fotbal a României în meciul de debut la Campionatul European de fotbal din Germania, 3-0 cu Ucraina, a adus fericirea și în rândul jucătorilor Farului Constanța. Aceștia le țin pumnii tricolorilor la meciul cu Belgia, de sâmbătă, 22 iunie 2024, și în continuare.
 
România a învins fără drept de apel Ucraina, o echipă cu mulți fotbaliști care evoluează la formații mari ale Europei. 3-0 cu Ucraina este doar a doua victorie a tricolorilor din istoria participărilor lor la Campionatul European și cel mai categoric succes înregistrat de România la turneele finale (continental și mondial)! Victoria și scorul înregistrat le netezește jucătorilor lui Edward Iordănescu calea către ieșirea din grupă, în care România mai are de jucat cu Belgia, iar apoi cu Slovacia (miercuri, 26 iunie 2024). 
 
„Băieții au făcut o partidă memorabilă“
 
„Meciul cu Ucraina a fost extraordinar, puțină lume ne dădea șansă să facem măcar un punct, dar noi am câștigat fără drept de apel. Băieții au făcut o partidă memorabilă. Tot meciul, am avut pielea de găină, ca toți suporterii. Am văzut că interesul este foarte mare în jurul echipei naționale și mă bucur foarte mult, că n-am mai simțit aceasta de mult timp. Mă bucur și pentru băieții formați la Academia Hagi care au contribuit la victorie, au crescut foarte mult, este o generație bună. Îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm, la meciul cu Belgia să facem o nouă figură frumoasă și să ajungem cât mai departe în competiție“, a declarat la Farul TV atacantul Gabriel Iancu, nou transferat de echipa de pe litoral.
 
Șase jucători formați pe litoral se află în lotul României la Euro 2024. În victoria cu Ucraina, doi jucători formați de Academia Hagi au marcat: Răzvan Marin și Denis Drăguș. Alți doi jucători crescuți la Academia Hagi au evoluat în acest meci: Ianis Hagi și Florinel Coman. De asemenea, pe banca de rezerve s-au aflat Denis Alibec și Alexandru Cicâldău.
 
Citește și:
 
Constanța susține echipa națională în Germania, la EURO 2024. Poze, în tribună, cu jucătorul care a ratat turneul final (GALERIE FOTO) 
 
„Au apărut tot felul de răutăți“
 
Contra Ucrainei, România a avut parte de sprijin la cel mai înalt nivel din partea suporterilor. „Susținerea fanilor contează foarte mult, ați văzut câtă lume era în tribună. N-a fost doar un spectacol de teatru, fanii din tribună s-au comportat senzațional. S-au făcut auziți și cu siguranță a fost un impuls și pentru jucători. După meciurile amicale cu Bulgaria și Liechtenstein, au apărut tot felul de răutăți la adresa jucătorilor și mă bucur că, prin victoria cu Ucraina, au făcut românii fericiți și se vorbește iar frumos de tricolori“, a mai spus Gabriel Iancu, potrivit sursei citate. 
 
„Jos pălăria!“
 
Și fundașul stânga al Farului, Cristi Ganea, a subliniat valoarea succesului cu Ucraina.
 
„Am urmărit meciul alături de mai mulți colegi, îi felicit pe tricolori, au făcut o treabă excelentă, jos pălăria pentru ei! Au bucurat o țară întreagă și le doresc să continue la fel. Fanii au contribuit și ei la acest succes, stadionul a fost galben. Ajută enorm echipa, care are nevoie de ajutorul lor. Sperăm să fie și la următoarele două partide lângă Națională, care să joace la fel. Băieții au făcut un meci excelent.
 
După cum știm, Academia asta face. Are o grămadă de jucători la Națională, dar și la multe echipe de club, felicitări tuturor. Sunt fotbaliști valoroși, domnul Hagi se bazează mult pe chestia asta. În ce privește Belgia, are jucători extraordinari, dar nu m-au impresionați contra Slovaciei (n.r. care a câștigat cu 1-0). Avem șansa noastră, mergem să jucăm de la egal la egal cu ei. Trebuie să credem în victorie. Tricolorii ne mai pot aduce multe bucurii la EURO 2024, mai ales că vin după o victorie cu 3-0, iar moralul e la cote înalte“, a menționat Cristi Ganea.
 
Gustavo Marins - „Hai, România!“
 
Fundașul Gustavo Marins a spus că echipa sa favorită la EURO 2024 este România. Tânărul brazilian crede că Anglia are șanse bune să câștige campionatul.
 
„În primul rând, sunt foarte fericit că ne-am calificat la un Campionat European și le țin pumnii băieților. În afara României, îmi place mult și Franța, iar dintre jucătorii străini de la Euro îi urmăresc cu atenție pe Mbappe și pe Bellingham“, a menționat și tânărul atacant Luca Andronache.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța  
 
Citește și:
 
EURO 2024
Constanța. Sute de fani s-au bucurat pentru victoria Naționalei în parcul de la Gară (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii