Rezultate după contestaţii Cine sunt sportivii din Constanţa care au susţinut examenul de bacalaureat la Ploieşti, în sesiunea specială
Rezultate după contestaţii: Cine sunt sportivii din Constanţa care au susţinut examenul de bacalaureat la
05 Jun, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
5618
Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a făcut publice rezultatele, după contestaţii, ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea specială 2019. Aceasta s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, şi a fost dedicată absolvenţilor de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale sportive. Pentru sesiunea din acest an au fost eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.
Potrivit ISJ Constanţa, la sesiunea specială a bacalaureatului 2019 din judeţul Constanţa au avut dreptul să participe 13 absolvenţi, însă doar 12 dintre ei s-au înscris. Dintre aceştia, 11 sunt sportivi, opt fiind admişi, iar trei respinşi, conform rezultatelor finale, după contestaţii.
Rezultatele obţinute de aceştia au fost:
Carmen-Roxana Manu - media finală 8,78. Carmen Roxana este jucătoare de tenis şi a absolvit Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Ea a susţinut bacalaureatul în sesiunea specială întrucât va participa la un turneu internaţional ITF de junioare. Potrivit lui Andrei Szemerjai, directorul LPS, Carmen - Roxana e o sportivă de perspectivă, care joacă acum la junioare mari, iar la categoria inferioară de vârstă e campioană.
Ştefan-Francisc Paloşi - 8,73. Un alt reprezentant al tenisului şi absolvent al Liceului cu Program sportiv „Nicolae Rotaru“. Tânăr de mare viitor al tenisului românesc, Ştefan e legitimat din luna martie a anului trecut la CSA Steaua Bucureşti, iar în vara lui 2018 a cucerit titlul de campion european de juniori, în proba de dublu, alături de Filip Cristian Jianu, la competiţia desfăşurată în Elveţia! Jucătorul constănţean a participat la sesiunea specială a bacului pentru că va participa la un turneu Internaţional ITF Men.
Multiplu campion naţional, atât la simplu, cât şi la dublu, şi autor al multor rezultate importante şi la turnee internaţionale, Ştefan a făcut parte, în 2017, din echipa de Cupa Davis a României, pentru confruntarea cu Belarus, de la Minsk. Ştefan este nepot al regretatului Francisc Paloşi, fost consul onorific al Republicii Ungaria la Constanţa şi fost preşedinte (timp de 11 ani) al filialei Sud-Est a UDMR. Obiectivul lui Ştefan pentru 2019 e să acumuleze cât mai multe puncte de tranziţie în clasamentul ITF Transition Tour. Iar ţelul său în carieră e să ajungă în top 10 ATP.
Eduard Popa - 8,50. Eduard este voleibalist, a terminat Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi va participa la Campionatul European de juniori Under-18 şi la Campionatul European de juniori Under-20. În 2017, tânărul voleibalist, reprezentând CSS1 Constanţa, a devenit campion naţional la volei pe plajă la cadeţi, la competiţia găzduită de Mamaia. În acelaşi an, Eduard a participat la Campionatul European de volei pe plajă rezervat tinerilor sub 18 ani, desfăşurat la Kazan, în Rusia.
Cristian-Virgil Tranulea - 8,08. Cristian concurează la triatlon şi a absolvit Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Sportivul va participa la Campionatul European de Juniori. Anul trecut, Cristian a concurat la Campionatul Balcanic din Macedonia, ocupând locul patru în întrecerea juniorilor.
Ştefan-Dragoş Moroşanu - 7,86. Ştefan face handbal şi a absolvit şi el Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Reprezintă HC Dobrogea Sud şi va participa la o acţiune la Baia Mare, de pregătire a evoluţiei la turneul european de beach-handball. Anul trecut, handbalistul constănţean a fost convocat la lotul României de juniori (format din sportivi născuţi în anii 2000 şi 2001). Acţiunea s-a desfăşurat la Izvorani, în cadrul programului Talent.
Marian Petre - 7,58. Marian este atlet, a terminat Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi va participa la Campionatul European de juniori 1, întrecere care se va desfăşura în Suedia, la Boras, între 18 şi 21 iulie. Marian Petre are dublă legitimare, CS Farul - LPS, e antrenat de Alin Larion, iar în februarie 2019 a cucerit medalia de argint la triplusalt la Campionatul Balcanic de juniori 1 (Under-20), care s-a disputat în Turcia, la Istanbul. „Medalie muncită, cu un nou record personal! Marian e un sportiv care are potenţial şi care promite foarte mult pentru viitor, dacă va continua ceea ce am început acum câţiva ani“, a declarat Alin Larion. La începutul acestui an, Marian s-a impus şi în proba de triplusalt a Campionatului Naţional în sală pentru juniori 1. „Următorul concurs de obiectiv pentru mine îl reprezintă Europenele de juniori, unde vreau să fac o figură frumoasă”, a declarant Marian pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism, după Naţionale.
Claudia-Marina Condurache - 7,55. Handbalistă, absolventă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Claudia are în vedere Campionatul European Under-19. Sportiva e născută în anul 2000, joacă pe postul de centru, şi în 2019 a evoluat atât la CSS1 Constanţa (cu care a ocupat locul şase la Turneul Final Valoare al junioarelor 1, de la Turda) cât şi la CSU Neptun (cu care a participat în Divizia A şi la turneul semifinal de la Făgăraş).
Cristian Pletea - 6,96. Cunoscutul jucător de tenis de masă a încheiat studiile la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, iar la orizont sunt Jocurile Europene. Multiplu medaliat mondial şi european şi în alte întreceri de top juvenile, Cristian a pus punct junioratului, la finele anului trecut, păşind într-o nouă etapă a vieţii şi a carierei sale. Cristian este unul dintre multele şi preţioasele produse ale fabricii de campioni de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa şi s-a despărţit de juniorat cu cel mai bun rezultat al său obţinut la nivel juvenil, medalia de bronz în proba individuală la Campionatul Mondial din Australia. A fost singura prezenţă pe podium a României la această competiţie, ceea ce ridică valoarea rezultatului obţinut de tânărul constănţean, care a trecut la seniori şi va juca în Germania.
„După bacalaureat, voi pleca în Germania. Mă voi muta acolo, la Saarbrucken. Echipa e locul doi - trei în Bundesliga. Merg la ei în cantonament de la vârsta de 15 ani, fiind sponsorizat de Tibhar, care e sponsor şi la această echipă. Sunt cel mai tânăr sportiv de la ei. Au avut încredere în mine încă de când eram cadet. Chiar au investit bani în mine încă de atunci, prin cantonamente, prin muncă, mi-au dat mereu antrenor când am mers acolo, m-au ajutat cu absolut tot ce am avut nevoie. Din 2019, voi juca pentru ei“, a spus Cristian Pletea.
Bianca-Daniela Dumitrescu - respinsă. Halterofilă legitimată la CS Farul, multiplă campioană naţională şi europeană, participantă la Campionatul Mondial. A fost şi la centrul olimpic de la Botoşani şi va evolua la Campionatul European de juniori şi tineret.
Angelo-Cătălin Mercur - respins. Sportiv la CS Farul, Angelo evoluează la kaiac-canoe şi a absolvit Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. În cea mai mare parte a anului se află în cantonament la Snagov. Urmează Jocurile Olimpice Europene. Medaliat pe plan intern, a urcat pe podium şi la Campionatele Europene de juniori şi tineret Under-23 de la Auronzo (Italia), unde a obţinut bronzul în proba de canoe-4 a juniorilor, pe distanţa de 500 m.
Iulian Nistor - respins. Iulian este şi el sportiv la kaiac canoe, la CS Farul. A terminat Liceul Tehnologic „Tomis“, urmând a evolua la Regata Internaţională Jocurile Olimpice Europene.
Sursa foto: Facebook
Citeşte şi:
Interviu online cu Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis „Ţelul meu e să ajung în top 10 ATP“
Atletul Marian Petre, vicecampion balcanic. David Ciolpan a ratat la mustaţă bronzul! (galerie foto)
Interviu. Campionul Cristian Pletea şi „scenele ireale“ de la Melbourne „Mai bine un gol urât, decât o bară frumoasă“
„Să fii sănătos şi campion de campion!” Triatlonistul constănţean Cristian Tranulea şi-a serbat majoratul (galerie foto)
Halterofila Bianca Dumitrescu, din Constanţa, dublă campioană europeană
Handbalistele de la CSS1 Constanţa încep meciurile de la Turneul Final Valoare
Handbalistul Ștefan Moroşanu, de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocat la lotul naţional al României
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Anonim 28 Aug, 2019 12:56 tare asta, sunt copii despre care colegii spun ca nu au trecut pe la scoala, surprinzator cum au luat peste 8.50. tatal unuia dintre ei se lauda cum invata fiul lui iar mama alerga cu plocoane. haideti sa recunoastem, sunt sportivi, nu este o rusine ca nu au note mari, din pacate si in sport totul functioneaza prost. perfomanta se face daca are familia bani si relatii, scoala la fel. Sa le fie rusine parintilor acestor copii!!!