Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Un nou acționar la Farul Constanța

ro

03 Sep, 2024 07:37 796 Marime text
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Conform unor surse, acționariatul FCV Farul Constanța SA ar urma să se mărească, prin cooptarea omului de afaceri Daniel Moraru, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE).

Acesta ar fi căzut de acord pentru preluarea a 10% din acțiunile clubului de fotbal.

În acest moment, situația acționariatului Farului este următoarea:

acționar persoană juridică
 
  • R10 Events LLC (calitate - asociat), cu sediul social în Florida (SUA), cotă de participare la beneficii și pierderi - 10% / 10%. În R10 Events LLC, fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo figurează ca manager, „R10“ venind de la inițiala numelui său (R) și de la numărul de pe tricou cu care a făcut istorie în fotbal (10).  

acționari persoane fizice
  • Zoltan Iașko (calitate - fondator), cotă de participare la beneficii și pierderi - 0,1% / 0,1%;
  • Gheorghe Hagi (calitate - fondator), cotă de participare la beneficii și pierderi - 79,9% / 79,9%;
  • Ciprian Marica (calitate - acționar), cotă de participare la beneficii și pierderi - 10% / 10%.
Gheorghe Hagi a spus în dese rânduri că Farul are nevoie de susținere financiară puternică pentru a trece la nivelul următor, astfel că așteaptă în club oameni care să investească.

În această situație, Hagi vrea să rămână la Farul cu 10% din acțiuni și să se axeze pe partea tehnică.

În ultimii 16 ani, am demonstrat că știm ce facem, din punct de vedere tehnic, și chiar o facem bine. Dar ne trebuie putere, care vine de la bani. Farul are încă foarte multe de făcut, ca să devină un club foarte mare, care să facă performanțe la nivel național și european. De aceea n-am plecat la lotul național.   

În acest moment, la Farul nu se poate mai mult. Am luat campionatul, Cupa și Supercupa. Am debutat în prima ligă 61 de jucători.

Farul va fi forever, e al tuturor. Toți dobrogenii și constănțenii trebuie să înțelegeți, Farul e al vostru. Hagi doar a crezut în Farul. A fost primul care a făcut asta, de asta s-a făcut unirea. Farul e singurul brand, ever, în Constanța, ca și club. Cine-l va conduce, în viitorul apropiat, asta nu știu. Vom vedea. Unde va ajunge Farul nu știu. Depinde de anumite lucruri. Zona aceasta trebuie să țină cu Farul, cred că reprezentăm destul de bine Constanța, cu cea mai bună academie, singura infrastructură făcută de la zero, care îi aparține Farului, club care are un patrimoniu, e pe locul întâi în clasamentul FRF, nu are datorii, e pe plus, lucrează bine. 



Și mai zic ceva: voi da acțiunile, să rămân cu 10%, pentru că trebuie să lămurim și acest lucru, al acționariatului. Voi fi doar antrenor, îmi voi vedea de meseria ma, de manager, în continuare. Voi rămâne cu 10%. O zic public ca să o știți. Eu rămân cu ce pot să fac. Dar sunt la Farul. Mai rămân cu 10% pentru că atâta pot. Mai mult nu pot face. Restul, cine vrea să vină să le ia, cine vrea să devină șeful mare... Clubul să aibă continuitate.

Cu 10% sunt acolo. Deci să nu se interprezete, Hagi nu pleacă, Hagi e singurul care a investit în Farul, a crezut în Farul. Acest club l-a dat pe cel mai mare jucător al României, care a jucat la Real Madrid și Barcelona. Să nu uitați asta! Iar Hagi a întors ce a primit. Mi-am făcut datoria, m-am întors, dar va exista o zi când voi pleca. Vreau să las Farul așa cum trebuie, acesta e obiectivul meu. El îl văd cu acționari puternici, ca să devină puternic și să ajungă la următorul nivel, cel European, a fost mesajul lui Gheorghe Hagi de pe 18 august 2024. 


Citește și: 

Acționar persoană juridică din SUA la Farul Constanța. Datele prezentate de Oficiul Național al Registrului Comerțului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii