Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Academia Română, la Forumul Mondial al Științei 2019, cu tema „Știință, etică și responsabilitate“

ro

28 Nov, 2019 00:00 3435 Marime text
În cadrul acțiunilor întreprinse de membrii Academiei Române, cea mai recentă se numără participarea acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, și a acad. Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române, la Forumul Mondial al Științei – World Science Forum 2019, care s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, după cum informează Cătălin Mosoia, expert comunicarea științei, Biroul de Comunicare și Relații Publice al Academiei Române.
 
Tema principală a ediției, desfășurate între 21 și 23 noiembrie, a fost „Știință, etică și responsabilitate“. Discuțiile din cadrul sesiunilor s-au concentrat pe oportunităţile şi riscurile pe care le aduce în viaţa societăţii cea de a patra revoluţie tehnologică în medicină, biologie şi inteligenţă artificială. Ideile principale ar putea fi înscrise într-un apel spre consens privind principiile etice ale ştiinţei, care să contribuie la înţelegerea potențialelor schimbări economice şi sociale care vor interveni în deceniile următoare. Societatea va accepta toate aceste provocări în funcție de priceperea celor care explică, pe înțelesul publicului larg, rezultatele ştiinţei.
 
Forumul Mondial al Științei 2019 a fost organizat de Academia Ungară de Științe în colaborare cu UNESCO, International Science Council − ISC, American Association for the Advancement of Science − AAAS, InterAcademy Partnership − IAP, The World Academy of Sciences − TWAS și European Academies Science Advisory Council − EASAC.
 
Sursa text și foto: https://academiaromana.wordpress.com
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti    

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română. Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
 
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 
Citește și:
 
#DobrogeaAcademică Impactul revoluției digitale asupra omului și societății. Măsuri necesare pentru România. Un manifest pentru adaptarea la era digitală


#DobrogeaAcademică Simpozion dedicat românilor din Ucraina și ucrainenilor, în noul context istoric

#DobrogeaAcademică Vicepreședintele Academiei Române, prelegere la Universitatea de Stat din Republica Moldova (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii