GastroArt Oule jumări (rețetă din 1931)
GastroArt: Oule jumări (rețetă din 1931)
19 Dec, 2021 08:59
ZIUA de Constanta
2430
Marime text
Luăm oule după numărul persoanelor, de fiecare câte un ou. Le spargem și le batem până cand se face spumă și se presară cu puțină sare.
Tot în același timp luăm și puțină grăsime și o punem să se încingă.
Încercăm ca să vedem dacă putem să le punem.
După ce le-am pus, le mestecăm până se prăjesc. Noi putem să le preparăm și cu brânză. Astfel se fac oule jumări.
Din „Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Servirea dulceței (sfat din 1931)
GastroArt Servirea ouălelor (1931)
Tot în același timp luăm și puțină grăsime și o punem să se încingă.
Încercăm ca să vedem dacă putem să le punem.
După ce le-am pus, le mestecăm până se prăjesc. Noi putem să le preparăm și cu brânză. Astfel se fac oule jumări.
Din „Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Servirea dulceței (sfat din 1931)
GastroArt Servirea ouălelor (1931)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii