Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:13 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Servirea ouălelor (1931)

ro

15 Dec, 2021 09:04 1822 Marime text

Oul este un aliment foarte hrănitor.



Ca să-l putem mânca trebuie să îl fierbem s-au să-l prăjim.




Ouăle se fierb după cât vrem de tari s-au moi. Ouăle moi se țin trei minute, ouăle potrivite se țin cinci minute și ouăle tari se țin opt minute. Luăm un vas, îi punem apă și-l punem să fiarbă. Luăm oule le spălăm și după ce a început să clocotească apa, punem și ouăle în vas.





Le ținem în apă după cât vrem de moi s-au tari. Apoi le scoaem din vas și le punem într-o faurfurie ca să se răcească.



Astfel se fierb ouăle.



Din „Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)



Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.








În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.






Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro



Citește și:


 GastroArt Taci și înghiți și prepară (rețetă din 1931)



GastroArt Orez cu lapte (Rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii