Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:57 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Amet Varol, deputat UDTTMR, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

18 Nov, 2023 16:26 1473 Marime text


Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Amet Varol, deputat Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:


Sunt român, dobrogean, constănțean, tătar get-beget, deosebit de bucuros și mândru, an de an, că sunt alături de membrii comunității mele și sper că mesajul meu va ajunge la inimile dumneavoastră în aceste momente de mare sărbătoare - împlinirea a 145 ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă.


Mă bucur să conviețuim în deplină armonie tătari, turci, greci, armeni, bulgari, romi și alte etnii, precum și aromâni, toți frați, prieteni apropiați, alcătuind o comunitate unită, ca o mare familie, caracterizată prin toleranță, ospitalitate, căldură, respect, unitate în diversitate.


Dobrogea, străvechi ținut românesc, pământ de legendă, istorie și vis, mozaic etnic și confesional, a fost, este și va rămâne un pământ al oamenilor activi, implicați, valoroși, de succes, profesioniști, de înaltă ținută morală, care dau culoare, relief, vizibilitate și frumusețe acestor meleaguri binecuvântate de bunul Dumnezeu, cu un patrimoniu cultural extrem de bogat, cu o istorie milenară.


De secole, comunitatea musulmană celebrează, împreună cu celelalte etnii dobrogene, sărbătorile, tradițiile și obiceiurile, într-un climat de armonie, bogăție spirituală, siguranță și respect reciproc. Reprezentanți ai islamului în România, noi, tătarii, suntem prezenți ca locuitori permanenți pe teritoriul actual al României, din secolul al XIII-lea. Așadar, și datorită nouă, fraților tătari, Dobrogea înseamnă diversitate culturală, conviețuire interetnică și interconfesională, pentru că suntem o mare familie, bazată pe credință, demnitate, încredere și iubire față de semeni, fiind cunoscute în întreaga lume sintagmele „spirit dobrogean”, „model de conviețuire interetnică” sau „mozaic etnic, religios, cultural”.

La mulți ani, Dobrogea! La mulți nouă, dobrogenilor!
Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:  

Dobrogea 145, expoziție despre cetățile antice și Palatul Reginei Maria din Mamaia, în Parlament. Semnal pentru autorități despre nevoia de protejare a patrimoniului


#sărbătoreșteDobrogea
 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari