#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“ „Incidente” cu pumni, în Parlamentul României
„Dobrogea Jună“, ziarul cu cea mai longevivă apariţie din Constanţa, condus cu dedicare şi profesionalism de Constantin N. Sarry, ne aduce nu doar informaţie valoroasă din perioada interbelică, ci, în plus, alcătuieşte un tablou pitoresc al evenimentelor şi instituţiilor ce funcţionau, cu bune sau cu rele, în anii de început ai României moderne.
În numărul 61, apărut la 16 martie 1924, găsim un articol în care autorul relatează, cu nonşalanţă şi detaşare jurnalistică, incidentele apărute în Camera Parlamentului, ale cărei lucrări au fost suspendate după ce un reprezentant al puterii s-a luat „la pumni” cu un membru al opoziţiei.
„La Cameră s’au adus Franţei omagii pentru ratificarea unirei Basarabiei. D-l Virgil Madgearu interpelează în chestiunea exportului de piei crude, arătând că cu acest export s’a reîntronat regimul permiselor cu a cărui desfiinţare d-l V.Sassu se lăuda atât de mult. Cu acest prilej s’au iscat mai multe incidente printre cari cel mai de seamă a fost cel între d-l I.Mihalache şi Florian din majoritate. D-l Florian aplicând doi pumni d-lui Mihalache sare d-l Ionel Lupescu ţărănist care în apărarea d-lui Mihalache bate pe d-l Florian.
Ședinţa se ridică.
DESCARCĂ GRATUIT REVISTA ÎN FORMAT PDF!
La Senat d-l Al.Gussi face o comunicare cu privire la specula neomenească ce se face pe piaţa cu alimentele de prima necesitate.
S’au votat apoi diferite legi de importanţă secundară.
#citeşte mai departe în Dobrogea Jună, nr. 61, anul XXIII, din 16 martie 1924
#Dobrogea Jună
#Director Constantin N. Sarry
Mai multe numere ale publicaţiei Dobrogea Jună puteţi parcurge accesând Biblioteca Digitală. https://www.ziuaconstanta.ro/fondul-documentar-dobrogea-de-ieri-si-de-azi/categorie/alte-publicatii-6.html
Dacă în urmă cu 122 ani pionierul culturii româneşti în Dobrogea, Petru Vulcan, inaugura prima bibliotecă publică la Constanţa, pe 23 noiembrie 2017, printr-o onorantă coincidenţă, cotidianul ZIUA de Constanţa, conştient de rolul său pe tărâmul cultural dobrogean, a inaugurat prima BIBLIOTECĂ DIGITALĂ - Fondul Documentar „Dobrogea de ieri şi de azi“. https://www.ziuaconstanta.ro/fondul-documentar-dobrogea-de-ieri-si-de-azi.html
DREPTURI DE AUTOR
a) Toate informaţiile publicate pe site de către ZIUA de Constanţa (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind ZIUA de Constanţa sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.
b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial în lipsa unui acord scris din partea ZIUA de Constanţa.
Sursă foto: captură YouTube/Arhivă TVR
Citeşte şi:
#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“: „De ce această lipsă de solicitudine pentru Constanţa?”
#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“: Măsuri de remediere a „iluzoriei” asistenţe sanitare din judeţul Constanţa
#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“: Femeie în altar, denunţată Episcopiei din Constanţa
#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“: Săcele şi mocanii săi - sursa colonizării „cu noui elemente româneşti a Dobrogei”
#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“: Arestarea legendarului Terente
#DobrogeaDigitală - revista Dobrogea Jună: „Excursie într’o expoziţie de pictură”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp