„Politica navală postbelică a României (1944-1958)”, de Marian Moșneagu
17 Nov, 2020 17:54
17 Nov, 2020 17:54
17 Nov, 2020 17:54
ZIUA de Constanta
3470
Marime text
An:
2006
Autor: Marian Moșneagu
Editura: Mica Valahie, București
Autor: Marian Moșneagu
Editura: Mica Valahie, București
Volumul constituie un rezumat al tezei de doctorat pe care căpitan-comandorul Marian Moşneagu, la vremea aceea director al Muzeului Marinei Române din Constanţa, a susţinut-o la Universitatea din Craiova, și reprezintă o deosebit de valoroasă contribuţie ştiinţifică în domeniu, fiind prima tratare unitară în istoriografia românească a acestei teme, corespunzător perioadei alese.
În Cuvântul înainte, prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu consideră că autorul a abordat, în baza cercetării unei extrem de bogate literaturi de specialitate şi a unor studii intense în arhivele militare şi diplomatice naţionale, o problemă de cel mai mare interes, adeseori abordată de istorici, dar, de regulă, arareori aprofundată.
Meritul căpitan-comandorului dr. Marian Moşneagu este cu totul deosebit, întrucât, stăruind asupra unei probleme de mare semnificaţie, el realizează în fapt o sinteză înglobând toate aspectele fundamentale ale temei cercetate. Autorul a realizat un studiu de calitate, care îmbină armonios analiza cu sinteza ori integrează natural istoria naţională în cea universală, iar aceasta cu referire la o problemă şi o perioadă complicate ale istoriei contemporane europene - declanşarea şi intensificarea „războiului rece” în urma conflagraţiei secolului din 1939-1945, iar, în conexiune, istoria Marinei Române.
Volumul este pus la dispoziție spre digitalizare de autor.
Lucrarea integrală are 454 pagini și poate fi descărcată mai jos, în format PDF - dimensiune fișier 11,9 MB
Citește în format integral
357
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii