Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGASPC Constanța, un nou contract atribuit firmei Ovavinci SRL. Va fi livrat mobilier pentru dotarea unui centru de zi din Mangalia (DOCUMENT)

ro

24 Sep, 2024 17:00 433 Marime text
Sediul DGASPC. Foto: ZIUA de Constanța
  • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a atribuit lotul 5 din contract, ce constă în produse de mobilier pentru dotarea centrului de zi
 
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și firma Ovavinci SRL au bătut palma pentru un nou contract, în valoare de 96.470 de lei.
 
Acesta constă în furnizarea de produse în vederea dotării a două case de tip familial (CTF) în județul Constanța, localitatea Mangalia, str. M.I. Dobrogeanu, nr. 65H și D și Centrului de Zi de Recuperare situat pe strada M.I. Dobrogeanu nr. 65D, municipiul Mangalia, județul Constanța, în vederea deschiderii unui centru de zi (CZ), în cadrul proiectului „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Cristina”.
 
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a atribuit lotul 5 din contract, ce constă în produse de mobilier pentru dotarea centrului de zi.
 
Mencționăm că celelalte patru loturi au fost anulate administrativ.
 
DGASPC Constanța și Ovavinci SRL au încheiat contractul la data de 28 august 2024. Atribuirea a apărut în SEAP pe 23 septembrie 2024.
 
Despre Ovavinci SRL
 
Conform termene.ro, Ovavinci SRL are sediul în Suceava, funcționează din anul 2013 și activează în comerț.
 
În anul 2023, Ovavinci SRL a înregistrat peste 10 milioane de lei cifră de afaceri, peste 3,2 milioane de lei profit și șase angajați.
 
Potrivit sursei citate, asociatul și administratorul Ovavinci SRL este Ovadiuc Mugurel-Corneliu.
 
Tot termene.ro arată că Ovavinci SRL are 5.176 de cumpărări directe și 225 de licitații.
 
Contractele precedente ale firmei cu DGASPC
 
Reamintim că în toamna lui 2023, Ovavinci SRL, alături de Drugon International, au obținut contractul de furnizare, montare și punere în funcționare a echipamentelor de birotică, echipamentelor medicale, dotarea spațiilor de recreere etc., aferente proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul” în vederea dotării a două căsuțe de tip familial (CTF-uri) din ocalitatea Murfatlar, strada Ion Creangă nr. 27 și respectiv pentru Centrul de zi din localitatea Constanța, strada Pandurului nr. 120, județul Constanța.
 
Valoarea achiziției ajungea la 241.596 de lei, fără TVA.
 
În februarie 2024, Ovavinci SRL, Translima SRL, Mobteco Product SRL și Eurosting Aaw Industry SRL au câștigat contractul de furnizare de produse în vederea dotarii a 2 case de tip familial din județul Constanța, localitatea Lumina, situate la strada Morii, nr.70 P și a unui Centru de Zi de Recuperare, situat în localitatea Lumina, strada Morii, nr.70 J în cadrul Proiectului «Închiderea Centrului de Servicii Comunitare Orizont»”.
 
În mai 2024, Ovavinci SRL, Translima SRL și 4M Business SRL au livrat produse în vederea dotării a 4 locuințe protejate si a unui Centru de Zi situate în localitatea Băneasa, județul Constanța.
 
De asemenea, în iulie 2024, Ovavinci SRL și Translima SRL au furnizat produse în vederea dotării a 2 case tip familial (CTF ) în judetul Constanța, localitatea Mangalia, strada M.I. Dobrogeanu, nr. 65 H și D și Centrului de Zi de Recuperare situat pe strada M.I. Dobrogeanu, nr. 65 D, în vederea deschiderii unui centru de zi (CZ), în cadrul proiectului „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Cristina” (14 loturi).
 
Închiderea Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”
 
În anul 2019, Direcția Generală de Asistență Socială și ProtecțIa Copilului Constanța, în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul „Închiderea complexului de servicii comunitare Cristina".
 
Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8.1 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 8.3 - Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, P.O.R.2017/8/8.1/8.3/C Grup vulnerabil: copii.
 
Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.
 
Obiectivul general al proiectului constă în demararea procesului de dezinstituționalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea DGASPC Constanța, prin închiderea Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”.
 
Obiectivele specific sunt următoarele: construirea și dotarea a două Case de Tip Familial în municipiul Mangalia,  cu o capacitate de 16 locuri pentru o CTF, destinate copiilor și beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”, reabilitarea/ modernizarea/ dotarea imobilului situat pe strada M.I. Dobrogeanu, Nr.65D, municipiul Mangalia,  în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare cu o capacitate de 50 de locuri, destinat copiilor cu dizabilități/ beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” și din comunitate.
 
Valoarea totală a proiectului este de 4.501.865,36 lei, din care 3.826.585,56 lei reprezentă contribuţia Uniunii Europene, 585.242,50 lei reprezentă contribuţia din bugetul naţional, iar 90.037,30 lei reprezentă contribuţia publică proprie.  Perioada de implementare a proiectului este de 37 de luni ( 12.10.2017-31.10.2020).
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Cumpărări directe Constanța 71 de aparate de aer condiționat, în valoare de peste 140.000 de lei, achiziționate de DGASPC (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii