„Să facem oamenii fericiți! Fă muzică, nu război!“ Luca Uzun, un pianist din Constanța, pe podiumul World Championships of Performing Arts – WCOPA din America, cu 7 medalii! (GALERIE FOTO+VIDEO)
„Să facem oamenii fericiți! Fă muzică, nu război!“: Luca Uzun, un pianist din Constanța, pe podiumul- Elev la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ din Constanța, Luca Mihai Uzun studiază pianul de la 5 ani la Atelierul de Arte Elis Ayla din Constanța cu prof Ayla Calil.
- La World Championships of Performing Arts - WCOPA, care s-a desfășurat în Long Beach, California, SUA, Luca Mihai Uzun a obținut 7 medalii: 2 de argint la Instrument Open și Self Accompanied, una de semifinalist, 3 bronz și încă una de argint.
- Micuțul pianist a participat la numeroase concursuri, fiind desemnat câștigător al anului 2022 Ia concursul My Story, Our Lives.
- Ideea principală pe care Luca a expus-o juriului a fost aceea ca toti elevii să poată studia, gratuit, un instrument la școală.
Luca Mihai Uzun din Constanța a reprezentat România la cel mai mare concurs de talente din lume, World Championships of Performing Arts - WCOPA din Long Beach, California, SUA, pe secțunile instrument (pian) și voce.
Semifinalist la World Championships of Performing Arts - WCOPA, Luca Uzun a obținut, la cei 8 ani ai săi, medalia de argint la Instrument Open și Self - accompanied.
Elev la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ din Constanța (învățător Aurelia Samata), Luca studiază pianul de la 5 ani la Atelierul de Arte Elis Ayla din Constanța, cu prof. Ayla Calil.
Micul pianist a participat la WCOPA și a obținut 7 medalii: 2 de argint la Instrument Open și Self Accompanied, una de semifinalist, 3 bronz și încă una de argint.
Delegația România-Republica Moldova a cucerit juriul și concurenții
Delegația România – Republica Moldova la WCOPA a fost condusă de Iolanda DECA. De asemenea, din delegația României a făcut parte și profesoara de pian Ayla Calil de la Atelierul de Arte Elis Ayla, care l-a îndrumat pe Luca Uzun către acest concurs.
Echipa România-Republica Moldova s-a comportat admirabil la concursul din Long Beach, California, potrivit susține Iolanda Deca. Dansul de deschidere al echipei României la WCOPA-World Championships of Performing Arts 2024 a avut o coregrafie inspirată de coregrafia Trenulețul, efectuată de trupa AS şi semnată de Mona Teodorescu, muzica fiind o combinaţie din una dintre cele mai celebre melodii, cunoscută în toată lumea, "Dragostea din Tei", a trupei O-zone, şi un fragment din melodia trupei Zdob și Zdub, "Trenulețul".
La dans au participat nu doar dansatori, ci şi modele, cântăreți, instrumentiști, părinți ai participanților și directorul național, Deca Iolanda, care le-a mulţumit tuturor pentru evoluţie. Toţi copiii de la categoria 5-15 ani au fost premiaţi, o realizare de care au de ce să fie mândri, România luând toate premiile mari la această categorie.
„Când ating clapele pianului, sunetul îmi umple inima de bucurie și dragoste“
Luca studiază pianul de la vârsta de 5 ani la Atelierul de Arte Elis Ayla din Constanța, sub îndrumarea profesoarei Ayla Calil, iar Beatrice Done este profesoara de canto.
Micuțul pianist a participat la numeroase concursuri, fiind desemnat câștigător al anului 2022 Ia concursul My Story, Our Lives. Ideea principală pe care Luca a expus-o juriului a fost aceea ca toti elevii să poată studia, gratuit, un instrument la școală.
Premiul cel mare a fost donat unui copil fără posibilități materiale în vederea studierii acestui instrument. Concursul din America, vine ca o confirmare a muncii lui zilnice.
„Vreau să vă vorbesc despre instrumentul meu preferat și despre cum aș vrea să schimb faptul că niciun instrument nu se studiază în școlile din România. Studiez pianul de la 4 ani. Îmi place acest instrument. Când ating clapele pianului, sunetul îmi umple inima de bucurie și dragoste. Nu studiez pianul la școală. Părinții mei îmi plătesc lecțiile private. Muncesc foarte mult în fiecare zi pentru că vreau să fiu cel mai bun și îmi place să cânt pentru oameni. Am participat la multe concursuri și am câștigat multe diplome și trofee. Când sunt pe scenă intru într-o lume fascinantă în care totul este frumos.
Cred că muzica este viața mea, mă reprezintă cel mai bine. Asta pentru că mi-am găsit scopul, acela de a fi un artist care îi face pe cei din jurul meu fericiți cu muzică. Și sunt foarte norocos cu asta. Dar cunosc o mulțime de copii care nu își permit să ia lecții de instrumente. Poate că sunt talentați, dar nu vor ști niciodată. Mi-ar plăcea ca fiecare școală să aibă o orchestră în care copiii să meargă și să studieze gratuit instrumentele lor preferate. Sunt sigur că astfel se vor descoperi multe talente. Și este dovedit că oamenii care ascultă muzică sunt mai relaxați și mai fericiți. Să facem oamenii fericiți! Fă muzică, nu război!“, a povestit Luca.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Învățământ Constanța Rania Rossignoli, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, locul II la Olimpiada Națională de Limbi Romanice
Maria - Diana Dimaca, elevă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Jucătoare de tenis din Constanța, semifinalistă la turneul de la Edinburgh (GALERIE FOTO + VIDEO)
Rezultate Bacalaureat 2024 Mădălina Andreea Mitrofan, eleva de la liceul „Lucian Blaga“, cea mai mare medie din județul Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!