Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Vineri, 21 iunie 2024 Show total la meciul aniversar Farul 2001 - SSC Farul 2016. „Sărbătoarea alb-albastră“!

ro

20 Jun, 2024 17:00 2032 Marime text

 Sursa foto colaj: 1 - Facebook (Sărbătoarea alb-albastră), 2 - ZIUA de Constanța
  • Evenimentul va marca împlinirea a 23 de ani de la barajul istoric de promovare de la Bacău, în urma căruia Farul Constanța a acces în Divizia A.
 
Stadionul „Mihai Naca“ din Constanța (strada Primăverii, complex Farul) va găzdui, vineri, 21 iunie 2024, de la ora 19.00, „sărbătoarea alb-albastră“, un meci de fotbal Farul 2001 - SSC Farul 2016, care va marca împlinirea a 23 de ani de la barajul istoric de promovare de la Bacău, în urma căruia „marinarii“ au acces în Divizia A.

Evenimentul este organizat de Georges Muzaca și de Tribuna B - Farul. Eroii de acum 23 de ani se vor duela în meciul aniversar cu fotbaliștii care au jucat, peste ani, sub culorile SSC Farul Constanța (echipa înființată în 2016 de fani ai „marinarilor“, pentru a ține în viață spiritul farist, după ce, în același an, FC Farul intrase în faliment). 
 
Citește și:

Editorial
Când David îl învinge pe Goliat, victoria e cu atât mai frumoasă
 
 
Galeria va sta în peluză
 
Intrarea la eveniment este gratuită. Galeria va sta în peluză, stadionul având una singură, cea dinspre Palatul Copiilor. Galeria va avea accesul separat, exact în colțul peluzei, din Strada Primăverii.
 
Expoziție Farul Constanța
 
De asemenea, înaintea meciului, în fața clădirii de la vestiarele stadionului de rugby, vor fi expuse tricouri, fulare, eșarfe, cupe, afișe, reviste, etc cu Farul. Toți cei care dețin tricouri vechi, fulare, eșarfe sau orice alte produse cu însemnele Farului sunt așteptați vineri, 21 iunie, la ora 18.00, la stadion și li se va oferi un loc unde să le expună. Tricourile sunt din colecția lui Ciprian Nichita.
 
Cu ajutorul unuia dintre partenerii evenimentului, Farul Constanța, la eveniment vor fi aruncate în tribună mingi semnate de jucători.
 
„Sunt sigur că va ieși ceva extraordinar de frumos“
 
„Abia aștept să văd partida, pentru că, din păcate, nu voi reuși să fiu prezent la acest frumos eveniment. Aștept cu nerăbdare întâlnirea colegilor mei. Sunt sigur că va ieși ceva extraordinar de frumos. Este o revedere, atât noi, cât și suporterii, după foarte mulți ani. Atunci cu toții formam o familie, eram cu toții trup și suflet. Aștept și eu fotografii și imagini de la eveniment, să le păstrez în arhiva mea. Cu foștii colegi, mai vorbesc, dar rar, încercăm să ținem legătura, ne-am mai și întâlnit, dar, din păcate, programul meu nu-mi permite să ne vedem mai des. Aș vrea, dar viața ne-a dus pe alte drumuri pe unii dintre noi“, a declarat Cosmin Mocanu, unul dintre jucătorii Farului de la barajul din 2001.
 
Citește și:

Farul Constanța. Cosmin Mocanu, amintiri de la barajul din 2001
„La Bacău, toți au fost contra noastră, dar și la meciul tur am simțit anumite lucruri“ (VIDEO)

 
Eroii din 2001, din nou pe teren
 
Vor participa la eveniment:
 
Farul 2001
 
Portari:
George Curcă, Robert Tufiși

Jucători de câmp:
Adrian Senin, Sandu Culeafă, Ion Barbu, Adrian Voicu, Cristi Petcu, Cosmin Chirea, Marcel Abăluță, Marius Zadea, Cristian Negru, Sorin Țeican, Vasilică Cristocea.

Antrenori: Petre Grigoraș și Marian Dinu.

Vor lipsi jucătorii: Cosmin Mocanu - lucrează in străinătate, Ionuț Bădescu - prezent cu prietenii in Germania la Euro 2024 și Liviu Mihai - cu probleme de sănătate.

Paul Peniu (președintele de atunci al Farului) și Constantin Gache (vicepreședintele) sunt în Germania, la Euro 2024.

Vor participa alături de echipa din 2001: George Ușurelu, Mihai Guriță, Stelian Carabaș, Florin Lungu, George Pitu si Cristi Schiopu.
 
Suporter Spirit Club Farul Constanta 2016

Portari: Vladimir-Cosmin Neagu, Gică Mina

Jucători de câmp: Iulian Răvoiu, George F. Elisei, Cornel Ciobanu, Dan Ochia, Constantin Bumbac, Florin Pătrașcu, Dorel Zaharia, Vasi Șicu, Alexandru Grigoraș, Dani Popa, Vlad Suciu, Tudor Țaranu, Alin Mazilu, Ionuț Măgureanu, Cezar Beșleagă.

Lipsesc Ionuț Florea (are meci) și Costel Nițescu (lucrează în străinătate).

Antrenori: Viorel Farcaș și Gică Mina.

Președinte: Marcel Lică.
 
„Lucrurile plăcute rămân în amintirea tuturor“
 
„Sunt amintiri care rămân, indiferent câți ani trec. Amintiri plăcute. Mă bucur că jucătorii și suporteriii au decis să facă o astfel de sărbătoare. Sperăm că va ieși bine și că vor veni mulți suporteri, pentru că, într-adevăr, a fost ceva splendid, surprinzător pentru foarte multă lume, ca acel baraj să fie câștigat de noi.
 
Farul pleca clar cu șansa a doua, însă încrederea, dar și șansa, care face parte și ea din joc, au dus la acea performanță memorabilă, în condițiile în care s-au desfășurat dubla, pe care le știm cu toții. Lucrurile plăcute rămân în amintirea tuturor.
 
Citește și:

Farul Constanța
Petre Grigoraș - „Dacă ratai, te «omoram»!“. Cum voia să execute un „marinar“ penalty-ul cinci la barajul din 2001 (VIDEO)


Pe mulți dintre jucătorii de atunci i-am mai văzut de foarte multe ori. Sper ca reîntâlnirea cu jucătorii și cu suporterii să fie foarte plăcută, să depănăm momentele frumoase trăite împreună.
 
Cred că nu va conta foarte mult rezultatul final. Adversarii vor fi mult mai tineri și va fi mai greu să ne descurcăm cu ei. Revederea, repriza a treia, va fi cea mai plăcută și sper ca băieții mei să dea dovadă de experiență și să-i învingem pe tineri, măcar acolo“, a menționat Petre Grigoraș, antrenorul principal al echipei Farul 2001, învingătoare la barajul cu FCM Bacău.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constanța. Stadionul „Mihai Naca“
Iată fotbaliștii care participă la meciul aniversar Farul 2001 - SSC Farul 2016
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii