Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JO Paris 2024 Cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, lider de generație, gimnastele vor să readucă România în prim-plan (GALERIE FOTO)

ro

18 Jul, 2024 17:00 361 Marime text
 

 
  • Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iunie - 11 august 2024.
 
La Jocurile Olimpice Paris 2024, echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat după două ediții în care a absentat. Din lotul tricolor fac parte și două sportive din Constanța, iar România visează frumos pentru întrecerea din Franța.
 
România va fi reprezentată la competiția planetară de la Paris (26 iulie - 11 august 2024) de Sabrina Maneca Voinea (în vârstă de 17 ani, legitimată la CSM Constanța), Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda (CSS1 Constanța), Amalia Ghigoarță - la feminin și de Andrei Muntean - la masculin. Oficialii delegației de gimnastică sunt: Camelia Voinea (mama și antrenoarea Sabrinei), Patrick Kiens, Florin Cotuțiu, Corina Moroșan, Daymon Jones - antrenori feminin, Marius Berbecar - antrenor masculin; Răzvan Spirescu (maseur).
  
„Ne prețuim țara și românii care susțin sportul românesc! Suntem putini, dar puternici! Hai România!“, a fost mesajul Cameliei Voinea cu puține zile înaintea debutului JO Paris 2024. 
 
12 ani fără medalie pentru gimnastica românească la Jocuri
  
„Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocuri după două ediții de la care a lipsit și speră la o finală olimpică la Paris 2024. Generația care a răspuns apelului național «Tară, țară, vrem campioane!», inițiat de Mariana Bitang și Octavian Bellu în 2014, a readus echipa feminină în competiția olimpică. Cu Sabrina Voinea, fiica unei vicecampioane olimpice, lider de generație, fetele își doresc să pună capăt celor 12 ani fără medalie pentru gimnastica românească la Jocuri. Medaliată europeană de senioare la ultimele două ediții, Sabrina Voinea-Maneca visează la podiumul olimpic la bârnă și sol. Toate componentele echipei sunt debutante la Jocuri și, cu excepția Liliei Cosman, au făcut parte din Proiectul «Țară, țară, vrem campioane!». Gimnastica e «Regina» sporturilor olimpice din România, e cea mai titrată disciplină și timp de jumătate de secol a îmbogățit zestrea României la Jocuri cu cele mai multe medalii“, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Programul din concursul feminin
 
Duminică, 28 iulie
10.30 - Calificări feminin - Subdiviziunea 1 (România)
12.40 - Calificări feminin - Subdiviziunea 2
15.50 - Calificări feminin - Subdiviziunea 3
19.00 - Calificări feminin - Subdiviziunea 4
22.10 - Calificări feminin - Subdiviziunea 5
 
Marți, 30 iulie
19.15 - Echipe feminin - Finala
 
Joi, 1 august
19.15 - Individual compus feminin - Finala
17.20 - Sărituri feminin - Finala
16.40 - Paralele inegale feminin - Finala
 
Luni, 5 august 
13.36 - Bârnă feminină - Finala
15.20 - Sol feminin - Finala.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
Citește și:

Constanța
Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a cântat pe scenă alături de Voltaj. „Din toată inima pentru România!“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii