Medalia „Jean Ionescu“ din partea ZIUA de Constanţa, conferită cu prilejul evenimentului „Incredibila memorie a teatrului constănţean“, dar şi placheta #RespectTeatru din partea Consiliului Judeţean şi scrisoarea de mulţumire din partea Primăriei Municipiului Constanţa, acordate regretatului profesor Adrian Doxan, i-au fost înmânate soţiei acestuia, Dumitra Doxan.
Plecat dintre noi în urmă cu circa trei luni, la vârsta de 69 de ani, dr. Adrian Doxan este „prezent“ în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa cu lucrarea sa de doctorat, tipărită la Editura Ex Ponto, „Teatrul Liric (Opera Constanţa)“, pe care o puteţi găsi AICI:
https://www.ziuaconstanta.ro/fondul-documentar-dobrogea-de-ieri-si-de-azi/articol/teatrul-liric-opera-constanta-610.html
Născut pe 30 august 1949, în comuna Ştefan cel Mare, din judeţul Neamţ, Adrian Doxan a urmat studiile preuniversitare la Liceul de Muzică Bacău, iar cele universitare la Conservatorul „George Enescu“ Iaşi, Facultatea de Compoziţie şi Muzicologie, Secţia Pedagogie, promoţia 1973.
Profesor la Colegiul de Artă, Doxan a fost, timp de patru ani (1985-1989), director al Şcolii Generale nr. 2 Năvodari, alţi patru (1994-1998) fiind inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Cu o vechime de peste trei decenii în învăţământ, Adrian Doxan a creat 14 coruri mixte, 22 de cântece şi coruri pentru copii, tipărite în volumul „Cântec pentru Romaniţa“, 15 lieduri şi lucrări vocale tipărite în volumul „Întoarcere din toamnă“, opt piese instrumentale cu caracter didactic, 26 de cântece de petrecere, 98 de piese de muzică uşoară, o lucrare vocal-simfonică. De asemenea, este autorul a 11 cărţi, şapte de specialitate, două pentru copii, un volum de povestiri şi unul de versuri.
A fost preşedintele fundaţiei „Steluţele Mării“, o organizaţie nonprofit care a avut ca scop activităţi culturale pentru copii şi care realiza anual Festivalul Naţional de Interpretare a muzicii pop pentru copii şi tineret „Steluţele Mării“.
Citeşte şi:
Galerie foto: