Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IICCMER Iuliana Preduț, torturată în sediul Securității, deși era însărcinată. Copilul născut se va numi Libertatea

ro

19 Sep, 2024 16:05 579 Marime text
Libertatea Preduț. Sursă foto:  Arhiva foto a Memorialului Sighet
  •  Iuliana Preduț a născut în închisoarea Văcărești o fată pe care a numit-o Libertatea.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a demarat o campanie inedită, constând într-o serie de postări despre fosta închisoare de la Râmnicu Sărat, viitor Memorial dedicat victimelor comunismului și centru educațional. Astfel că, printre altele, numeroase postări relatează biografiile deținuților politici, cuprinzând detalii cel puțin cutremurătoare. 

În continuarea biografiei lui Ioan „Jean“ Arnăutu, prezentată în edițiile trecute, IICCMER publică noi detalii cutremurătoare.

Arestată la 21 iunie 1958, Iuliana Preduț, a fost torturată în sediul Securității din Câmpulung-Muscel, în ciuda faptului că era însărcinată în șapte luni.

A fost condamnată la 12 ani muncă silnic, fiind acuzată de „omisiune de denunț” pentru că i-ar fi sprijinit pe membrii grupului Arnăuțoiu. Iuliana Preduț a născut pe e 18 septembrie 1958, în închisoarea Văcărești, o fată pe care a numit-o Libertatea. Copilul a fost luat de autorități la vârsta de numai trei luni și încredințat unui orfelinat, unde a fost însă găsit de tatăl său.

Libertatea Preduț și-a cunoscut mama abia la vârsta de șase ani, în 1964, după ce Iuliana Preduț a fost grațiată și eliberată din detenție.


Sursă text: IICCMER

Sursă foto: Arhiva foto a Memorialului Sighet

Citește și:

Detalii cutremurătoare din lagărele comunistePedeapsa lui Ioan Arnăutu, deținut politic - „30 de zile cu lanțurile la picioare“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari