Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 04 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța și un meci de pomină Hagi cere răbdare, timp și încredere. „Toți avem obligația de a fi lângă jucători“ (GALERIE FOTO)

ro

04 Aug, 2024 17:00 295 Marime text
Jucătorii de la Farul Constanța, la finele meciului cu Poli Iași. Sursa foto: Farul Constanța
 
  • „O noapte furtunoasă“ la Ovidiu, la meciul Farul Constanța - Poli Iași, din etapa a patra a Superligii 2024/2025. 
 
Farul Constanța a obținut prima victorie în sezonul 2024/2025 al Superligii, în etapa a patra, la capătul unei partide în care a înscris și primele goluri din acest sezon!
 
A fost Farul Constanța - Poli Iași 2-0, la Ovidiu, într-o... „noapte furtunoasă“, și la propriu, și la figurat, arbitrul oprind de două ori partida! Prima dată, în prima repriză, din pricina unor probleme cu instalația de noctură, apoi, după pauză, când o ploaie diluviană și o furtună pe măsură i-au trimis pe jucători la vestiare, timp de un sfert de oră! În cele din urmă, partida s-a încheiat, iar Farul, cu cele trei puncte, a urcat în clasament, părăsind locul 16, ultimul, pe care se afla înaintea confruntării cu formația ieșeană.
 
„A fost o săptămână grea“
 
„Sunt fericit că am câștigat. E clar că, după două înfrângeri acasă, dacă venea și a treia, era greu. Fotbalul e imprevizibil. Trebuie să fim mai atenți la tot ce facem. Nu-i ușor ca, de la an la an, să schimbi, să aduci jucători care n-au prea evoluat, pe care trebuie să-i convingi să vină, să-i plătim cât putem, pentru că nu avem bani. Alții am auzit că plătesc 15.000, 16.000, 18.000, 12.000 pe lună și întrebați-i pe ai mei cât au fixul! Ca să știe toată lumea ce lot are Farul, ce poate lua și cum poate lua Farul. Nu e ușor. Pretențiile sunt mari și noi am făcut să fie așa, luând campionatul. Iar acum credem că totul e foarte ușor. Cu jucători care în ultimii doi an au jucat nu știu câte minute, dintr-o dată să-i vedem la alt nivel, fizic, tehnic, tactic, mental. Nu e ușor. Dar mă bucur că băieții au trecut peste acest lucru, a fost o săptămână grea, a trebuit să-i conving de cine suntem noi, de identitatea noastră. Ne-am antrenat foarte bine, la ce trebuia. Le-am dat încredere, că ăsta sunt, la greu sunt acolo. La bine nici nu o să mă vedeți. A contat tot ce le-am zis. Ei au luptat, era important să câștigăm, să fim pragmatici și am făcut-o. E o victorie frumoasă, bună, iar drumul continuă. Nu va fi ușor, dar sper să ne revenim“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
Citește și:
 
Farul Constanța. Denis Alibec, din nou „marinar“?
Hagi - „Trebuie să-l aduc. Va trebui să facem un efort“

 
„Îmi felicit jucătorii că au muncit“
 
A fost un meci de pomină, cu emoțiile date de instalația de nocturnă, iar apoi cu ploaia torențială, care a afectat terenul de joc pentru restul partidei. „Sunt lucruri care se întâmplă în fotbal, trebuie să reacționezi, să fii acolo. Îmi felicit jucătorii că au muncit. Au dat tot ce au avut mai bun și a venit rezultatul, contra unei echipe care a adus jucători interesanți, antrenorul Tony cunoscând foarte bine tot ce e în Portugalia. Am creat ocazii, am făcut fotbalul nostru cât a fost bine, apoi, când a venit ploaia, a trebuit să ne adaptăm. Am pregătit meciul cum trebuie“, a punctat Hagi.
 
„Mă bucur pentru Rivaldinho“
 
Acesta a cerut răbdare și încredere din partea suporterilor Farului și timp pentru ca echipa să ajungă la cel mai bun nivel.
 
„Avem nevoie de timp, jucătorii noi trebuie să se adapteze și să joace cât mai mult. Mă bucur pentru Rivaldinho, el și anul trecut a demonstrat că poate juca. E singurul vârf care a rămas și, cu bune și cu rele, dă totul. E un băiat devotat. Și anul trecut a dat goluri, când a jucat cele mai multe minute la Farul. Și el, ca orice atacant, are momentele lui, mai bune și mai proaste. Cred că fariștii și toți avem obligația de a fi lângă jucători, pentru că aceștia și toți ceilalți au dus Farul unde l-au dus. Nimeni să nu uite acest lucru. În doi - trei ani, i-am făcut mândri pe toți constănțenii. Am câștigat campionatul, când nimeni nu se aștepta. Cel puțin eu nu pot trece cu vederea așa ușor.  Că avem un început mai ezitant, da, dar hai să vorbim și de bani. Ce buget are Farul. Are bugetul garantat? Are bani să plătească? Eu așa am auzit, că echipele care s-au bătut să nu cadă în Divizia B plătesc 18.000, pe jucătorul meu. Chițu a luat nu știu cât de la Hermannstadt. Să vă zică el ce salariu are. Și atunci cum facem? Iar eu 7.000, 8.000. Dacă e 8.000 mă gândesc, să mai văd. 6.000, 4.000, 3.000. Iar apoi noi suntem Barcelona, jucăm ca Barcelona.  Așa ușor e... Iar eu tot vă zic: nu sunt bani, nu sunt bani“, a mai menționat Gheorghe Hagi.
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Gheorghe Hagi, legat de finanțarea cluburilor sportive - „Toți la fel, nu pentru unul cea, iar pentru altul ba!“

 
„100 de ani s-a așteptat“
 
În meciul cu Poli Iași, Hagi a reușit să-i capaciteze pe jucătorii Farului după startul greu de campionat, cu numai un punct obținut în primele trei etape și fără gol marcat. 
 
„Numai eu am știut ce să fac, cu echipa, cum am stat cu ei, ce să fac, ca să-i scot din situația asta. Și ei erau, cei din play-off, care băteau, dădeau 5 la CFR, 7 Rapidului, celor care bagă milioane și cumpără jucători. Îi băteam pe toți. Pe Craiova! Cu ce, cum? Ei, lasă că e Hagi acolo, e bine! Trebuie încredere în Farul. 100 de ani s-a așteptat. Acum un an a ieșit campioană, le-a bătut pe toate, cu diferență, ce fotbal a făcut! Probabil i-am obișnuit cu acel fotbal și o facem, dar să vină banii. Clubul să aibă bani de achiziții, nici de copii nu mai putem să semnăm. E concurență și trebuie bani“, a punctat Hagi.  
 
O provocare mare a vieții
 
Ofertat de Federația Română de Fotbal pentru postul de selecționer al echipei naționale, Hagi a decis să rămână la Farul și să continue proiectul început. Însă a dus o luptă interioară teribilă până a luat hotărârea.  
 
„Nu vreau să vă puneți în pielea mea în ultimele două săptămâni. Cum am fost, cum am dormit și cum m-am sculat. Că aveam o problemă de aici și avem și altă problemă, care e o provocare mare a vieții. Însă aveam și partea asta, începând un drum la Farul. Dar le trec“, a spus Hagi. În urma refuzului acestuia de a prelua Naționala, se pare că noul selecționer va fi Mircea Lucescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Superliga 2024/2025
Farul Constanța, prima victorie din campionat, într-un meci oprit de arbitru de două ori! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii