Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#citeșteDobrogea - „Armeni sub cupola Academiei Române“, de Simion Tavitian  O sănătate mai bună, o speranță de viață mai mare, țeluri strâns legate de opera științifică a savantei Ana Aslan

ro

20 May, 2021 00:00 2748 Marime text
  • Se împlinesc 33 de ani de când savanta Ana Aslan a trecut în neființă.
  • Astăzi, numeroase institute de cercetări şi universități din Europa, America sau Japonia s-au angajat în lupta contra bolilor specifice bătrâneții, recurgând la aplicarea intensivă a terapiei originale Aslan.

Ana Aslan a continuat opera predecesorului ei C. I. Parhon, fiind unul dintre savanții care au situat știința românească, spiritul creator al poporului nostru, în avangarda progresului mondial.


Astăzi, numeroase institute de cercetări şi universităţi din Europa, America sau Japonia s-au angajat în lupta contra bolilor specifice bătrâneții, recurgând la aplicarea intensivă a terapiei originale Aslan.



„Din tinerețe - spune Ana Aslan (1 ianuarie 1897 – 20 mai 1988) - m-a obsedat o întrebare: de ce îmbătrânesc oamenii? Și apoi, când am găsit un răspuns cât de cât acceptabil pentru convingerile mele, m-am întrebat de ce drumul vieții trebuie să meargă doar într-un sens, spre îmbătrânire? De ce să nu fie posibil si drumul invers, spre întinerire? Când, cu decenii în urmă, sustineam posibilitatea unui asemenea drum invers, multi mă priveau cu neîncredere, cu îndoială. Iată că azi sunt tot mai mulți gerontologi care suștin că este posibil și drumul invers“.


Ana Aslan a continuat opera predecesorului ei C. I. Parhon, fIind unul din savanţii care au situat știința românească, spiritul creator al poporului nostru, în avangarda progresului mondial. Susținea că oamenii pot fi sănătoşi și activi până la o vârstă înaintată.


Sub conducerea Anei Aslan se înființează, în 1952, Institutul de Geriatrie din Bucureşti, primul de acest fel din lume, al cărui mod de organizare a fost recomandat de Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) tuturor instituțiilor similare.


Astăzi, numeroase institute de cercetări şi universităţi din Europa, America sau Japonia s-au angajat în lupta contra bolilor specifice bătrâneții, recurgând la aplicarea intensivă a terapiei originale Aslan.


O sănătate mai bună, o speranță de viață mai mare, sunt țeluri ce rămân strâns legate de opera ştiinţifică a prof. dr. Ana Aslan, care este înscrisă ca un punct de referință și cu inepuizabile aplicații în medicina și gerontologia mondială. Grație tratamentului regenerativ Aslan, personalităţi ca Mao Tze-Dun, Ho Si Min, Winston Churchill, John F. Kennedy, Charlie Chaplin, Pablo Picasso, Charles Bronson, Kirk Douglas, Claudia Cardinale, Marlene Dietrich, pentru a numi doar câteva, au adăugat la arta lor și mitul „tinereții fără bătrâneţe”, mit coborât în realitate tocmai de pe meleagurile mioritice.


#citeşte mai departe în „Armeni sub cupola Academiei Române”
# „Armeni sub cupola Academiei Române”
#Autor Simion Tavitian „Armeni sub cupola Academiei Române”

 
DREPTURI DE AUTOR
 
a) Toate informaţiile publicate pe site de către ZIUA de Constanţa (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind ZIUA de Constanţa sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.
 
b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial în lipsa unui acord scris din partea ZIUA de Constanţa.
 
Sursa foto: „Armeni sub cupola Academiei Române”, de Simion Tavitian 
 


Citeşte şi:


#DobrogeaDigitală - „Armeni sub cupola Academiei Române“, de Simion Tavitian: Destinul savantei Ana Aslan, prima doamnă a medicinei româneşti. A declarat greva foamei, pentru a-şi îndupleca mama


#DobrogeaDigitală - „Armeni sub cupola Academiei Române“, de Simion Tavitian: Destinul savantei Ana Aslan, prima doamnă a medicinei româneşti. A declarat greva foamei, pentru a-şi îndupleca mama
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari