Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:11 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală - „Armeni de seamă din România”, de Simion Tavitian Deputatul Varujan Pambuccian - autentic promotor al accesului la tehnologie

ro

27 Apr, 2020 00:00 3237 Marime text

În week-endul recent încheiat, politicianul român de etnie armeană Varujan Pambuccian a împlinit 61 de ani (25 aprilie 1959).
De profesie matematician și informatician, este doctor în matematică al Facultății de Matematică și Informatică a Universității București și profesor universitar la Facultatea de Matematică și Informatică din București.

Din anul 1996 este deputat din partea minorității armene din România. Din anul 2000 conduce Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicații din cadrul Camerei Deputaților.
Spre deosebire de marea majoritate a biografiilor din cuprinsul primului volum al triadei „Armeni de seamă din România”, scris de publicistul dobrogean Simion Tavitian, cea a vicepreședintelui Uniunii Armenilor din România se deschide cu un crez.
 

„«Cred, în continuare, că tehnologia este cheia dezvoltării României. Ceea ce am început, sprijinit de toţi cei care au acest crez, s-a dovedit a fi realist şi cu rezultate măsurabile. Am dovedit împreună că o industrie poate să-şi crească valoarea de piaţă de la 4,2 la sută din PIB la 1 O la sută din PIB în doar patru ani. Am ridicat împreună o serie de bariere mentale, fiscale şi de recunoaştere a industriei noastre. Am dovedit împreună că piaţa internă nu este o cantitate neglijabilă, iar consumatorul român este o persoană educată şi a vidă de tehnologie. A111 dovedit împreună că putem să ne
transformăm dorinţele în realităţi. In locul unei structuri puternice de partid, m-am sprijinit pe voinţa celor care au crezut în acest proiect şi această voită a fost cea care mi-a călăuzit fiecare pas. Tot ce am realizat, am realizat împreună.
Cred că orice cetăţean al României are dreptul de acces liber, neîngrădit de bariere fizice, mentale, de vârstă sau financiare, la tehnologie. Ca ţară producătoare de tehnologie, trebuie să nu uităm că inteligenţa nu este un monopol al oraşelor mari. Că oameni inteligenţi se nasc peste tot în România şi că toţi au dreptul şi şanse egale de împlinire a viselor lor. Ca ţară de oameni pasionați de tot ce e nou, consider că toţi cetăţenii ţării merită să cunoască binefacerile aduse vieţii zi de zi de tehnologie. De aceea consider ca primă datorie realizarea unui climat de democratizare a accesului la tehnologie».

 

DESCARCĂ GRATUIT CARTEA ÎN FORMAT PDF

 

Consecvent înfăptuirii acestor deziderate, deputatul Varujan Pambuccian, în legislaturile 1996-2000 şi 2001-2004 şi 2005 până în prezent, a iniţiat numeroase propuneri legislative printre care menţionăm pe cele din perioada 2004 până în prezent: Proiect de Lege privind utilizarea codificării standardizate a serurilor de caractere în documentele în formă electronică; modificarea şi completarea legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe; arhivarea documentelor în formă electronică.
De asemeni este autorul unor propuneri legislative privind despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa; modificarea Legii privind veteranii de război precum şi unele drepturi ale invalizilor şi veteranilor de război; modificarea şi completarea Decretului – lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive
politice de dictatura instaurată la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituie în prizonieri.
Cea mai recentă propunere legislativă (2006) vizează organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe din România”.

 
#citește mai departe în „Armeni de seamă din România”
#„Armeni de seamă din România”
#Autor Simion Tavitian

 
Dacă în urmă cu 122 ani pionierul culturii românești în Dobrogea, Petru Vulcan, inaugura prima bibliotecă publică la Constanța, pe 23 noiembrie 2017, printr-o onorantă coincidență, cotidianul ZIUA de Constanța, conștient de rolul său pe tărâmul cultural dobrogean, a inaugurat prima BIBLIOTECĂ DIGITALĂ - Fondul Documentar „Dobrogea de ieri și de azi“.
 
 
DREPTURI DE AUTOR
 
a) Toate informațiile publicate pe site de către ZIUA de Constanța (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informații, fotografii, fișiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de dispozițiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și Legea nr. 129/1992 privind protecția desenelor și modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind ZIUA de Constanța sau, după caz, furnizorii săi de informații.
 
b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afișarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum și orice modalitate de exploatare a conținutului site-ului, cu excepția afișării pe ecranul unui computer personal și imprimarea sau descărcarea, în scop personal și necomercial în lipsa unui acord scris din partea ZIUA de Constanța.

 
Citește și:

152 de ani de la naștere: Acad. Gheorghe Balș, constructorul Podului de la Cernavodă, al Farului de la Tuzla și al Portului Constanța

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari