Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:49 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală - „Armeni de seamă din România”, de Simion Tavitian Prodigios „slujitor” al Thaliei, Florin Kevorkian - actor, regizor, scenarist, profesor la UNATC

ro

28 Mar, 2020 00:00 7679 Marime text

Biografia mai tânărului Florin Kevorkian (49 ani), actor, regizor, director de casting, a cărui carieră cinematografică se află în plină ascensiune, i-a atras atenția reputatului publicist Simion Tavitian încă de acum 14 ani, și astfel avea să o cuprindă în primul volum al triadei „Armeni de seamă din România”.

„Actorul, regizorul și publicistul Kevorkian Florin este mereu preocupat să-şi întruchipeze cât mai bine personajele, demonstrând în cât de mare măsură aparența face existența. Arta sa interpretativă constă tocmai în a demonstra cât de important este să pătrunzi în vieți care nu-ți aparțin. Prin tot ce întreprinde fie pe scenă sau în afara ei încearcă să rămână devotat Thaliei, pe care cu pasiune şi talent o slujește de peste un deceniu”, scrie Simion Tavitian.
 
Biografia lui Florin Kevorkian se deschide cu o mărturisire: „Să povestesc despre mine, despre ce am trăit până acum, știind că aceste gânduri vor rămâne într-o ... Nu-i ușor să rămâi simplu în fața acestei idei, dar așa aş vrea. Am apărut pe lume în județul Ialomița, localitatea Fierbinți, în 1970, pe 31 octombrie.
La scurt timp după aceea ne-am stabilit la București. După ce am absolvit liceul Industrial Electroaparataj, în 1991 am absolvit Școala de actorie «Pygmalion», iar între anii 1992-1994 am fost student la Universitatea Hyperion, clasa prof. Horaţiu Mălăele, Catrinel Dumitrescu, Emil Hossu. ln 1999 obțin licența la U.A.T.C. «I. L. Caragiale», București, Facultatea de Teatru-specializare: Actorie - clasa prof. univ. Mircea Albulescu, Dinu Manolache, Cătălin Naum, Alexandru Jitea. În 2001 am devenit licențiat al Cursurilor Academice Postuniversitare, specializarea Film şi Televiziune, din cadrul U.N.A.T.C. «I.L. Caragiale» București (2 ani) lucrarea: «Casting
pentru Costa Gavras». Din anul 2002 sunt absolvent de master, specializarea: «estetica filmului şi a publicității audio-vizuale», lucrarea: «Mari actori, mari regizori»”.
 
Impresionanta sa activitate în lumea Thaliei continuă cu enumerarea unui bogat palmares interpretativ între anii 1991-2002, ori în domeniul filmografiei, dar și asistent de regie sau director Casting la numeroase producții sau colaborator pentru emisiuni culturale și de divertisment.
 
„Între anii 1993-2004 participă la importante Festivaluri de teatru în ţară şi peste hotare: I. L. Caragiale, Bucureşti, festivalul de Teatru Costineşti, Festivalul International de Teatru Sibiu, Festivalul Şcolilor de Teatru, Amsterdam, Festivalul International de Teatru Sibiu, Festivalul de Teatru Richard S.U.A., Festivalul International de film «Golden Apricot», Erevan în calitate de regizor, scenarist cu filmul «Naşterea»".
 

DESCARCĂ GRATUIT CARTEA ÎN FORMAT PDF


 
„Printre alte activități ale lui Florin Kevorkian se cuvine să amintim: colaborator în programe UNITER pentru copii, profesor de mișcare scenică în cadrul Festivalului româna-maghiar al Școlilor de Teatru de la Târgu Secuiesc, profesor de dans şi mișcare scenică la Școala armeană din București, organizator al serilor de cultură «La armeni»; este câștigător al concursului înființat la O.N.C. la secțiunea «Scenarii». Este colaborator la publicațiile: «Ararat», «Informaţia», București, redactor pentru paginile «lnfo-ArtaC» al revistei «Indigo», București, secretar de redacție «Nine o' clock», Bucureşti, colaborator la revista «Cinema», iar în anul 2004 i-a apărut romanul «Dragostea mea Izabela», (editura Refac Promex).
Este doctorand al UNATC cu lucrarea «Teatrul american contemporan» şi câștigător al concursului CNC cu proiectul «Iubirea de-o noapte», regia şi scenariul Florin Kevorkian.
Este căsătorit şi are doi copii, Ana'is şi Araxi Kevorkian.
 
#citește mai departe în „Armeni de seamă din România”
#„Armeni de seamă din România”
#Autor Simion Tavitian

 
Dacă în urmă cu 122 ani pionierul culturii românești în Dobrogea, Petru Vulcan, inaugura prima bibliotecă publică la Constanța, pe 23 noiembrie 2017, printr-o onorantă coincidență, cotidianul ZIUA de Constanța, conștient de rolul său pe tărâmul cultural dobrogean, a inaugurat prima BIBLIOTECĂ DIGITALĂ - Fondul Documentar „Dobrogea de ieri și de azi“.
 
DREPTURI DE AUTOR
 
a) Toate informațiile publicate pe site de către ZIUA de Constanța (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informații, fotografii, fișiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de dispozițiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și Legea nr. 129/1992 privind protecția desenelor și modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind ZIUA de Constanța sau, după caz, furnizorii săi de informații.
 
b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afișarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum și orice modalitate de exploatare a conținutului site-ului, cu excepția afișării pe ecranul unui computer personal și imprimarea sau descărcarea, în scop personal și necomercial în lipsa unui acord scris din partea ZIUA de Constanța.

 
Citește și:

#DobrogeaDigitală - „Armeni de seamă din România”, de Simion Tavitian: Levon Kalustian - cel mai de seamă publicist al epocii interbelice

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari