Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:38 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt şi ce averi au judecătorii vizaţi Şeful Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, foc şi pară după un proces la Constanţa (documente)

ro

07 Sep, 2015 00:00 5678 Marime text
George Băeşu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), împreună cu membrii Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), ar intenţiona să depună plângere penală împotriva a patru judecători din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, „care ar fi dispus ilegal acordarea unor despăgubiri fiicei fostului şef al Serviciilor Secrete Mihail Moruzov, prejudiciind statul cu 1,2 milioane de lei, informează stiripesurse.ro.
 
Conform sursei mai sus citate, plângerea ar fi făcută împotriva „judecătoarei Simona Gheorghe, de la Tribunalul Tulcea, precum şi împotriva judecătorilor Marius Cristian Epure, Ecaterina Grigore şi Roxana Nicoleta Bacu, de la Curtea de Apel Constanţa, şi este adresată procurorului general Tiberiu Niţu“.
 
„Conform documentului, cei patru magistraţi ar fi săvârşit fapte ilegale şi abuzuri în procedura de acordare a unor despăgubiri în beneficiul Aurorei Florina Moruzov, fiica fostului şef al Serviciului Secret de Informaţii Mihail Moruzov.

Potrivit unor surse judiciare, avocatul Aurorei Moruzow este Teodor Borisov, fost preşedinte al Tribunalului Tulcea şi avocatul primarului din Tulcea, Constantin Hogea, acuzat de fapte de corupţie. Conducerea ANRP reclamă că asupra membrilor Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI) însărcinaţi să rezolve acest dosar au fost făcute «presiuni», prin amenzi dispuse de Tribunalul Tulcea, în baza unor decizii ale instanţei care încălcau legile în vigoare în materie de despăgubiri. Judecătorii ar fi dispus astfel acordarea unor despăgubiri ilegale, care ar duce la prejudicierea statului cu aproximativ 1,2 milioane de lei. Plângerea adresată procurorului general vine ca urmare a acestor presupuse ilegalităţi, în urma unor decizii definitive ale instanţei, considerate abuzive“, mai arată stiripesurse.ro.

Citeşte şi

Știripesurse.ro
Marius Cristian Epure, Ecaterina Grigore şi Roxana Nicoleta Bacu. Plângere penală împotriva unor judecători de la Curtea de Apel Constanţa

 
Cazul familiei Moruzov a fost prezentat şi de cotidianul ZIUA de Constanţa. Astfel, în ediţia din data de 16 martie 2015, arătam că familia celebrului spion „Marele Anonim“ a câştigat procesul la Curtea de Apel Constanţa!
 
Pe scurt, familia lui Mihail Moruzov, creatorul şi directorul Serviciului Secret de Informaţii al Armatei Române, câştigase, la Constanţa, procesul în care solicita emiterea unor despăgubiri pentru imobilul situat în municipiul Tulcea. Conform portalului instanţelor de judecată, pe data de 30 septembrie 2014, Tribunalul Tulcea, la cererea Aurorei Florina Moruzov, fiica fostului şef al Serviciului Secret de Informaţii (SSI) Mihail Moruzov, a obligat Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor să emită titlul de despăgubire pentru imobilul situat în municipiul Tulcea, strada Miron Costin numărul 30. Mai mult decât atât, judecătorii au mai obligat Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor să emită titlul de plată, în contextul celor mai sus precizate. Atât reprezentanţii Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor, cât şi cei ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor au atacat, la Curtea de Apel Constanţa, decizia Tribunalului Tulcea. În martie, judecătorii constănţeni au menţinut decizia pronunţată pe data de 30 septembrie 2014, respingând acţiunea formulată de reprezentanţii ANRP şi CNCI. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă, astfel că Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor ar trebui să emită un titlu de plată, iar Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor să elibereze un titlu de despăgubire pentru imobilul situat în Tulcea, strada Miron Costin numărul 30.

Citeşte şi

A creat Serviciul Secret de Informaţii al Armatei
Familia celebrului spion „Marele Anonim“ a câştigat procesul la Curtea de Apel Constanţa!

 
Aşa cum arătam şi mai sus, judecătorii care ar fi vizaţi de plângerea şefului Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor sunt Simona Gheorghe, de la Tribunalul Tulcea, precum şi judecătorii Marius Cristian Epure, Ecaterina Grigore şi Roxana Nicoleta Bacu, de la Curtea de Apel Constanţa.

 
Simona Gheorghe a fost numită judecător la Judecătoria Tulcea în luna aprilie 2003. Potrivit declaraţiei de avere puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, document completat la data de 14 mai 2014, magistratul are, din 2007, un teren intravilan, în suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, dobândit prin cumpărare, două apartamente, unul în Ploieşti, din 2006, în suprafaţă de 47 de metri pătraţi, iar celălalt în Tulcea, din 2008, în suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Simona Gheorghe are un depozit bancar deschis în anul 2009, în valoare de 80.000 de lei, dar şi datorii către o unitate bancară, de 15.000 de euro şi 90.000 de franci elveţieni. În secţiunea destinată veniturilor salariale, magistratul a notat suma anuală de 94.927 de lei, la care se adaugă o dobândă bancară în valoare de 2.620 de lei. Conform propriilor declaraţii, Simona Gheorghe nu are interese.
 
Marius Cristian Epure are, potrivit celei mai recente declaraţii de avere puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, document completat la data de 4 iunie 2014, un teren intravilan, din 2007, în Constanţa, în suprafaţă de 500 mp, şi o parte (8,14) dintr-un alt teren, în suprafaţă de 1.993,46 de metri pătraţi, (cale de acces indiviziune). Judecătorul mai are un teren agricol, din 2008, în Tuzla, în suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, la care se adaugă o parte (4/21) dintr-un alt teren, în suprafaţă de 1.588 mp (cale de acces indiviziune). Tot din 2008, Marius Cristian Epure are, în localitatea Costineşti, un teren agricol de 1.600 de metri pătraţi, la care se adaugă o parte dintr-un alt teren, de 830 mp (2/10) (cale de acces indiviziune), plus o altă parte dintr-un teren de 851 de metri pătraţi (2/15) (cale de acces indiviziune). În secţiunea destinată clădirilor, magistratul a consemnat un apartament în Argeş, în suprafaţă de 41,02 mp, dobândit în 2003, prin cumpărare, precum şi o casă în Constanţa, în suprafaţă de 245 mp, dobândită în 2009. Potrivit declaraţiei de avere, magistratul are un automobil fabricat în 2006, dar şi datorii de peste 171.000 de euro la o unitate bancară din Constanţa. Marius Cristian Epure a declarat un venit anual de 116.133 de lei. Judecătorul a declarat că nu are interese. Marius Cristian Epure a fost numit judecător în 2001. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Epure ar avea o vilă în cartierul Compozitorilor din Constanţa. Casa ar fi fost ridicată pe un teren provenit din celebrele retrocedări care l-au adus în atenţia DNA pe fostul primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre. Coincidenţă sau nu, unul dintre vânzătorii lui Epure este Alexandru Octavian Şerban, care, în dosarul instrumentat de DNA, are calitatea de „interpus pentru transmiterea de proprietăţi provenite din infracţiuni“.

Citeşte şi

Magistratul Marius Cristian Epure a plecat din Secţia penală a Curţii de Apel Constanţa

Caz închis de Curte
Bărbaţii măcinaţi de vii, „răzbunaţi" pentru ultima dată


Judecătorul Epure a făcut opinie separată

Gata cu arestul pentru afaceristul din dosarul „Bani pentru şefi din CJC"


Bani transportaţi cu maşina Direcţiei Vamale Constanţa
Legăturile vameşului arestat pentru mită şi fuga sirianului Omar Hayssam

 
Bosânceanu este liber

Intenţia contează
Judecătorul Epure l-ar fi văzut liber pe Saviuc

 
Nume grele cu afaceristul Vincentelli
Magistratul Epure, procurorul Niţă şi Berluscon


Epure nu l-a iertat pe Babinciuc
Conturi neidentificate, scrisori din arest şi bilete false de la Spitalul Militar

 
Coincidenţe, coincidenţe
Dosarul şefului Babuş, „lipit" ca timbrul de plic de judecătorul Epure?!


Cu vila nedeclarată în „Compozitorilor“
Judecătorul Epure, cumpărător al „interpusului lui Mazăre“ (document)

 
Ecaterina Grigore a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa şi este judecător din anul 1998. Magistratul are, potrivit declaraţiei de avere completate la data de 3 iunie 2014, un apartament, din 2009, în suprafaţă de 73,83 de metri pătraţi, conduce un automobil fabricat în 2006, are o datorie, din 2009, către o unitate bancară, în valoare de 57.000 de euro, şi a declarat un venit anual de 112.080 de lei, care include şi drepturile rezultate din executarea hotărârilor judecătoreşti. Ecaterina Grigore a declarat că nu are interese.

Citeşte şi

Singurul magistrat din Dobrogea înscris în concurs
Mâine, examen important pentru Ecaterina Grigore, judecător al Curţii de Apel Constanţa


Cei trei magistraţi de la Constanţa
Cine-i ia la bani mărunţi pe mahări şi de ce

 
Judecătoarea Roxana Nicoleta Bacu, din Curtea de Apel Constanţa, este magistratul care a decis anularea raportului de evaluare nr. 18330 / G / II/24.04.2013 întocmit de ANI, document prin intermediul căruia Nicuşor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa, a fost declarat incompatibil. Roxana Nicoleta Bacu are, potrivit declaraţiei de avere, document completat la data de 27 mai 2014, o parte dintr-un apartament situat în Constanţa, în suprafaţă de 77,89 mp, conduce un automobil Volvo, fabricat în 2010, iar aproape de finele lui 2013, i-a vândut lui „Ardeleanu Gheorghe“ un automobil, pentru 2.000 de euro. Magistratul are datorii, din 2007, în valoare de 102.433,29 de franci elveţieni.
 
În secţiunea destinată veniturilor, magistratul a notat un venit anual de aproape 48.000 de lei, în timp ce soţul ei, medic oftalmolog, a luat aproape 15.000 de lei de la SC SWD Optica medicală, SC Lensmar SRL şi SC Medical Cermed SRL. Roxana Nicoleta Bacu a declarat ca nu are interese.
 
În secţiunea Documente, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale judecătorilor la care facem referire în articolul de faţă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii