#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Dobrogea. Rumanian Studies IV“
31 Jan, 2022 00:00
31 Jan, 2022 00:00
31 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2530
Marime text
An:
1940
Tipografie: Imprimeria Națională
Tipografie: Imprimeria Națională
Tipografie: Imprimeria Națională
Tipografie: Imprimeria Națională
Biblioteca virtuală pe care o lansam în urmă cu cinci ani, aducând digitalizarea în atenția administrației publice locale, instituțiilor culturale și nu numai, a devenit acum de o actualitate fără precedent, la nivel global.
Mesajul central al acestei inițiative vine de la nivel universitar - Biblioteca Ioan Popișteanu a Universității Ovidius Constanța, în parteneriat cu Asociația Ștefadina și cu sprijinul ziarului ZIUA de Constanța, aduc în spațiul public, primul filon de semnături ale strămoșilor noștri.
Mai exact, Colecția Specială, compusă din peste o sută de volume, dintre care și cărti de patrimoniu, care au o vechime de câteva sute de ani, au fost restaurate și digitalizate și oferite prezentului și, mai ales, viitorului.
Ca o continuare a proiectului nostru #Dobrogea Digitală - Acces Universal la Informație, lansăm fondul de carte restaurat și digitalizat, care poate fi accesat atât pe site-ul ZIUA de Constanța în secțiunea Dobrogea și Biblioteca Universității Ovidius Constanța, cât și pe site-ul Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu”.
Lucrare de referință pentru istoria regiunii de la est țară, „Dobrogea. Rumanian Studies IV“ cuprinde o serie de patru articole cuprinzătoare semnate de mari personalități academice: Vintilă Mihăilescu (n. 1890 – d. 1978), Radu Vulpe (n. 1899 – d. 1982), Sabin Mănuilă (n. 1894 – d. 1964) , Al. P. Arbore (n 1890 – d. 1953).
Volumul, tipărit la „Imprimeria Națională“ și publicat în anul 1940 sub egida Academiei Române, face parte dintr-o colecție de patru astfel de tomuri: Rumania and her people by S. Mehedinți, „Peasant art in Rumania“ by G. Oprescu with a foreword by Henri Focillon și „Bessarabia and Bukovina“ by I. Nistor.
În cele 434 de pagini sunt abordate patru tematici:
GEOGRAPHICAL ASPECTS OF DOBROGEA by Vintilă Mihăilescu, Professor at the University of Bucharest
THE ANCIENT HISTORY OF DOBROGEA by Radu Vulpe, Professor of Archaeology at the University of lassy
THE POPULATION OF DOBROGEA by Dr. Sabin Mănuilă Director of the Central Institute of Statistics, Corresponding Member of the Rumanian Academy
RUMANIAN CULTURE IN DOBROGEA by Al. P. Arbore, Master at the « Unirea » Secondary School of Focșani
Citește și:
Dobrogea și Biblioteca Universității „Ovidius“ Constanța
Volumul are 434 de pagini și poate fi descărcat de mai jos.
Citește în format integral
385
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii