Bucătăria rațională Rețete de clătite, ca la mama acasă
Bucătăria rațională: Rețete de clătite, ca la mama acasă
13 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
4611
Marime text
Clătitele se prepară din ou, făină şi lapte şi se umplu cu fructe, dulceaţă etc.
-
Clătite cu dulceaţă
- 2 ouă
- 5 linguri făină (100 g)
- 500 g lapte
- un vârf cuţit sare
- untdelemn
- dulceaţă de vişine
- frişcă
Se bat bine ouăle, se adaugă sare şi făină şi se amestecă foarte bine cu furculiţa. În aluatul obţinut se toarnă laptele câte puţin şi se amestecă până ce compoziţia capătă consistenţa smântânii mai subţire. Se unge o tigaie cu coadă cu untdelemn. Se lasă să se încălzească untdelemnul în tigaie şi cu o ceşcuţă se pune din compoziţie, însă să nu fie prea mult aluat, ci atât cât să acopere tigaia. Se lasă să se prăjească pe o parte, apoi se întoarce şi se prăjeşte şi pe partea cealaltă. Când este gata, se răstoarnă pe o farfurie. Se unge iar tigaia, se pune compoziţia cu ceşcuţa şi se procedează ca mai sus şi tot aşa până s-a terminat toată compoziţia. După ce s-au preparat clătitele, se ia câte una, se umple cu dulceaţă de vişine, se pune un rând de frişcă şi iar altă foaie, iar dulceaţă şi iar frişca până se termină. Se servesc.
Sunt mai bune a doua zi. Se fac şi fără frişcă. În loc să se aşeze una peste alta se poate rula fiecare clătită separat.
-
Clătite cu fructe
-
Clătite cu brânză de vaci dulce
Se umple fiecare clătită cu brânză de vaci amestecată cu ou, zahăr şi stafide şi jumătate pacheţel zahăr vanilat. Se aşază una peste alta într-un vas incasabil din sticlă, se toarnă peste ele un pahar cu smântână şi se dau la cuptor, sau se rulează fiecare clătită şi se aşează în rânduri în vas.
Din aceeași categorie
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri pentru sufletul fiecăruia
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri, simple și bune!
-
Rețete tradiționale românești - Prăjituri cu fructe
-
Rețete tradiționale românești - Brioșe românești
-
Bucătăria rațională - Rețete de clătite, ca la mama acasă
-
Bucătăria rațională - Ouă gătite într-un mod tradițional românesc
-
Bucătăria rațională - 14 feluri în care poți să gătești cât mai gustos crapul
-
Bucătăria rațională - Rețete rulade aperitiv
-
Bucătăria rațională - Budinci sărate simple
-
Bucătăria rațională - Budinci ca la bunica acasă
-
Bucătăria rațională -Salate verzi şi diferite salate
-
Bucătăria raţională -Salate
-
Bucătăria raţională - Soteuri de legume
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat (partea a II-a)
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii