Rețete tradiționale românești Brioșe românești
Rețete tradiționale românești: Brioșe românești
19 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
5165
Marime text
Dulciurile refac energia consumată în eforturi fizice și intelectuale, de aceea sportivii, tineretul, copiii trebuie să consume dulciuri, mai ales după un efort susținut. În general, dulciurile nu trebuie să se consume zilnic şi în cantităţi mari, ci ponderat, după vârstă şi ocupaţii, după starea sănătăţii etc.
Ingrediente
1 kg făină50 g drojdie
1 ceaşcă cu apă caldă
100 g zahăr
2 linguriţe sare
10 ouă
500 g unt
Mod de preparare
Se prepară un aluat din 500 g făină, drojdia diluată în apă şi un pahar cu apă care se pune puţin câte puţin. Se amestecă bine până se obţine un aluat moale care se lasă să crească. Pe masa de aluat se pune restul de făină, se face o adâncitură şi se pune zahăr, sare, ouăle întregi bătute şi se amestecă bine cu furculiţa, fără a încorpora toată făina. Se adaugă untul şi se amestecă, apoi aluatul cu drojdie şi se frământă încorporând acum toată făina. Se face un aluat omogen şi bine frământat. Se lasă la cald să crească, acoperit cu un şervet foarte curat. După ce a crescut, pe masa de aluat se pune câte o bucată de cocă şi se rulează, se taie bucăţele şi se modelează bule de mărimea unui ou. Aceste bule se pun în forme mici de brioşe unse cu unt sau se aşează pe o tavă mare, la distanţă între ele şi se lasă, acoperit, să crească. După ce au crescut se ung cu ou bătut şi se dau la cuptor pentru 20 minute. Se servesc la ceai sau cafea cu lapte.Din aceeași categorie
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri pentru sufletul fiecăruia
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri, simple și bune!
-
Rețete tradiționale românești - Prăjituri cu fructe
-
Rețete tradiționale românești - Brioșe românești
-
Bucătăria rațională - Rețete de clătite, ca la mama acasă
-
Bucătăria rațională - Ouă gătite într-un mod tradițional românesc
-
Bucătăria rațională - 14 feluri în care poți să gătești cât mai gustos crapul
-
Bucătăria rațională - Rețete rulade aperitiv
-
Bucătăria rațională - Budinci sărate simple
-
Bucătăria rațională - Budinci ca la bunica acasă
-
Bucătăria rațională -Salate verzi şi diferite salate
-
Bucătăria raţională -Salate
-
Bucătăria raţională - Soteuri de legume
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat (partea a II-a)
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii