Bucătăria rațională Rețete rulade aperitiv
Bucătăria rațională: Rețete rulade aperitiv
01 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
5478
Marime text
Ruladele se prepară din ouă bătute şi amestecate cu alte alimente, umplute cu o compoziţie de diverse alimente şi apoi rulate şi coapte la cuptor.
-
Ruladă de caşcaval
- 3 linguri făină (60 g)
- 3 linguri smântână (75 g)
- 3 ouă
- sare
- 50 g unt
- 150 g caşcaval
Se amestecă trei gălbenuşuri cu trei linguri de smântână şi apoi cu trei linguri de făină şi sare. Apoi se adaugă albuşurile spumă şi se amestecă uşor. Se ia o tavă lată, de la aragaz, se unge cu unt, se presară cu făină, se toarnă compoziţia, se dă la cuptor la foc domol. Se răstoarnă apoi pe un şervet curat, se presară cu bucăţele de unt şi cu caşcaval ras. Se rulează, se pune în tavă şi se mai dă la cuptor pentru 10 minute.
-
Ruladă de piept de gâscâ
- Un piept de gâscă fără os
- 1 felie franzelă
- 1/2 ceaşcă lapte
- 2 ouă
- sare, piper
- pătrunjel verde
- 2 ouă răscoapte
- unt
- 1 ceapă
Se dă carnea prin maşină cu felia de franzelă înmuiată în lapte şi stoarsă. În tocătură se adaugă ceapa călită, ouăle crude, sare, piper, pătrunjel verde tocat. Se ung mâinile cu ulei, şi se întinde carnea puţin, în care se pun ouăle întregi răscoapte şi cojite. Se rulează şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi puţină apă. Se dă la cuptor.
-
Ruladă cu şuncă si caşcaval
- 120 g unt
- 5 gălbenuşuri
- 4 linguri făină (80 g)
- 6 linguri smântână (150 g)
- 4 linguri caşcaval ras
- 250 g şuncă tocată şi încă 3 linguri caşcaval ras
- 2 linguri cu smântână
Se amestecă gălbenuşurile cu untul, se adaugă făina şi se amestecă, apoi smântâna şi 4 linguri caşcaval ras. Se adaugă albuşurile spumă şi se amestecă uşor. Se unge o formă cu unt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor la foc domol. Când este gata se răstoarnă pe un şervet curat pe care s-a presărat caşcaval ras; apoi se presară cu şuncă tocată, cu trei linguri caşcaval ras, se stropeşte cu unt topit, se rulează şi se presară cu şuncă tocată, caşcaval ras şi smântână. Se aşează într-o formă şi se dă la cuptor pentru câteva minute. Apoi se aşează pe un platou şi în jurul ei se pun grupe de soteuri de legume: conopidă, fasole verde, mazăre. Se serveşte cald.
-
Ruladă de ciuperci
- 1/2 I lapte
- 5 linguriţe cu vîrf (60 g) de făină
- 8 gălbenuşuri
- 8 albuşuri spumă
- 1/2 kg ciuperci fierte înăbuşite puţin şi prăjite în untdelemn cu ceapă tocată
Se prepară o ciulama din lapte şi făină, se amestecă cu gălbenuşurile, apoi cu albuşurile spumă. Se ia o formă de plăcintă, se unge cu unt şi se pudrează cu făină. Se toarnă compoziţia si se dă la cuptor. Când este gata se scoate pe un şervet curat se umple cu ciupercile pregătite şi se rulează. Se toarnă 1/2 pahar cu smântână şi se mai dă la cuptor pentru 10 minute.
-
Ruladă cu spanac, şuncă, parmezan
- 2—3 linguri cu unt sau ulei (100 g)
- 5 linguri (100 g) cu făină
- 1/2 litru lapte clocotit
- 4 ouă
- 500 g spanac
- 125 g sau 1/2 pahar smântână
- 200 g caşcaval ras
- 200 g şuncă
Se pune untul în tigaie şi când s-a topit se pune făina şi se amestecă să se încorporeze bine. Se toarnă câte puţin lapte fierbinte, se amestecă bine cu lingura să nu se facă cocoloaşe, se lasă să fiarbă până se îngroaşă, apoi se dă la rece. Când s-a răcit se amestecă cu gălbenuşul şi cu albuşurile spumă. Se unge cu unt o formă mare de plăcintă, se toarnă compoziţia şi se pune la copt. Când s-a copt se răstoarnă pe o pânză curată şi se unge cu unt, se presară caşcaval ras, se pune spanacul care a fost fiert şi tocat (bine scurs) şi amestecat cu şuncă tocată şi caşcaval ras. Se rulează, se aşează în tavă, se toarnă smântâna, se mai pudrează cu caşcaval şi se mai coace 15 minute.
-
Ruladă de spanac
- 500 g spanac
- 70 g făină (4 linguri pline)
- 4 ouă
- 4 linguri cu smântână
- sare, piper
Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în 4—5 ape. Se pune într-o oală de 2 kg apă până la jumătate. Când începe să fiarbă se pune spanacul la fiert. Când este fiert se scurge prin strecurătoare, se toacă foarte mărunt, se pune într-o cratiţă cu o lingură cu unt şi făină şi se fierbe până se îngroaşă. Se lasă să se răcească. Se toarnă gălbenuşurile amestecate cu smântâna şi albuşurile bătute spumă. Se unge cu unt o tavă mare de plăcintă, se pune spanacul, se întinde pe toată, tava şi se pune la copt în cuptor. Când este gata coaptă se scoate din cuptor, se pune peste ruladă un sos alb amestecat cu 150 g şvaiţer ras, se rulează, se presară cu şvaiţer ras şi se pune din nou în cuptor încă 15 minute.
-
Ruladă clasică
- 1 lingură cu unt topit
- 3 linguri cu făină
- 4 ouă
- 4 linguri cu smântână şi lapte cât cuprinde
Se topeşte untul, se amestecă făina şi se stinge cu lapte cald. Se lasă să fiarbă puţin amestecînd. Se lasă să se răcească. Se adaugă smântână, gălbenuşurile şi albuşurile spumă. Se unge tava cu unt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor. Când este coaptă se pune umplutura, se rulează şi se dă la cuptor pentru 10 minute.
Din aceeași categorie
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri pentru sufletul fiecăruia
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri, simple și bune!
-
Rețete tradiționale românești - Prăjituri cu fructe
-
Rețete tradiționale românești - Brioșe românești
-
Bucătăria rațională - Rețete de clătite, ca la mama acasă
-
Bucătăria rațională - Ouă gătite într-un mod tradițional românesc
-
Bucătăria rațională - 14 feluri în care poți să gătești cât mai gustos crapul
-
Bucătăria rațională - Rețete rulade aperitiv
-
Bucătăria rațională - Budinci sărate simple
-
Bucătăria rațională - Budinci ca la bunica acasă
-
Bucătăria rațională -Salate verzi şi diferite salate
-
Bucătăria raţională -Salate
-
Bucătăria raţională - Soteuri de legume
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat (partea a II-a)
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat
Ilustrație realizată de Luana Profor
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii