Rețete tradiționale românești Rețetele celor mai buni biscuiți de casă!
Rețete tradiționale românești: Rețetele celor mai buni biscuiți de casă!
19 Nov, 2015 09:01
ZIUA de Constanta
16505
Marime text
Biscuiții sunt prăjiturile uscate, preparate din aluat dulce sau sărat şi uneori amestecat lent, exemplu cacao, brânză etc. Biscuiţii sunt de origine italiană, iar denumirea vine de la cuvântul biscotto. Vă vom relata mai multe reţete de biscuiţi ca fiecare gospodină să poată prepara rapid cu alimentele pe care le are la îndemână. Foile se pot tăia cu forme de figurine metalice sau cu paharul sau cu ruleta.
- Biscuiți cu lămâie
- 3 ouă
- 1 lămâie
- 250 g unt
- 500 g făină
- 250 g zahăr
- puţin bicarbonat
Se freacă untul cu zahărul până devine spumos. Se adaugă pe rând câte un ou şi se amestecă bine, apoi se adaugă zeama de lămâie, coaja de lămâie şi la urmă făina amestecată cu bicarbonatul. Se frământă bine până se capătă un aluat omogen. Se întinde o foaie, se vor tăia diferite forme, se pun în tava neunsă şi se dau la cuptor. Când sunt copţi, se scot cu un cuţit cu lama flexibilă.
- Biscuiți pentru ceai
- 500 g făină
- 150 g unt
- 1/2 pahar lapte
- 30 g drojdie
- un vârf cuţit sare
Se amestecă bine făina cu untul. Se adaugă laptele şi drojdia dizolvată, sarea, se frământă bine şi apoi se lasă să crească. Se întinde o foaie, se taie diferite forme, se împung cu furculiţa, se aşază în tavă şi se dau la cuptor.
- Biscuiţi cu miere
- 450 g făină
- 250 g zahăr
- 150 g miere de albine
- 3 ouă
- puţină scorţişoară
- puţin bicarbonat
- nuci zdrobite
Se amestecă ouăle cu zahăr, se freacă bine de tot, se adaugă făina, bicarbonatul, scorțişoara şi mierea de albine fierbinte. Se frământă bine şi se obţine un aluat omogen, se întinde o foaie, se taie forme diferite, se ung cu albuş de ou bătut, se presară zahăr tos şi nuci zdrobite. Se aşază în tavă şi se coc la cuptor. Se scot calzi din tavă.
- Biscuiţi din albuş
- 150 g unt
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 2 linguri lapte
- 6 albuşuri
- vanilie
Se freacă bine untul cu zahăr, se adaugă vanilia apoi se pune laptele şi făina. Se adaugă albuşuri bătute spumă şi se amestecă uşor. Se unge tava foarte cu unt şi cu linguriţa se pune din compoziţie fâşii lungi de 6-7 cm. Se coc în cuptor.
- Biscuiţi cu unt
- 4 ouă
- 10 linguri cu zahăr pudră
- 1 praf zahăr vanilat
- 1/2 pahar unt topit
- câteva nuci
- 1 vârf cuţit bicarbonat
- făină
Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă untul şi se amestecă bine, apoi vanilia, albuşurile spumă şi făina cât cuprinde. În făină se amestecă bicarbonatul. Se pune făină atât cât să dea un aluat potrivit de vârtos. Se frământă pe planşetă, se întinde foaie, se taie cu un păhărel de vin rondele, se presară pe ele nuci măcinate şi zahăr. Se aşază în tavă una lângă alta şi se pun la copt în cuptor. Sunt foarte bune.
- Biscuiţi şprițați
- 500 g faină
- 1 pahar cu unt topit
- 2 ouă întregi
- 3 linguri cu lapte
- 1 pahar cu zahăr pudră
Se frământă făina cu untul, se adaugă ouăle, laptele, zahărul şi se frământă până se obţine un aluat omogen şi vârtos. Se aplică pâlnia la maşina de tocat şi se trece aluatul. Când iese aluatul din pâlnie se taie bucăţi lungi după dorinţă şi se aşază tava unsă cu unt. Se trag dungi cu furculiţa pe suprafaţa lor şi se dau la cuptor, !a foc moale.
- Biscuiţi fragezi I
- 4 linguri cu unt
- 1 pahar cu zahăr pudră
- 4 ouă
- 1-1/2 pahar cu smântână
- făină cât cuprinde
- puţină sare
Se freacă bine untul cu zahăr până devine spumă, se adaugă ouăle şi se amestecă. Se pune apoi smântâna şi făina şi se face un aluat bine frământat. Presărată cu făină pe masa de aluat, se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie rondele sau diferite forme care se aşază în tavă şi se coc în cuptor.
- Biscuiţi fragezi II
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- 500 g făină
- 1 pachet praf de copt
- sare
- 3 linguri lapte (60 g)
Se freacă puţin untul cu zahăr, se adaugă ouăle pe rând şi se freacă. Se amestecă făina cu praful de copt, se pune în compoziţie şi se frământă pe masa de aluat. Se întinde o foaie, se taie forme după gust cu figurine metalice şi se coc în tavă unsă sau pudrată cu făină.
- Biscuiţi vanilaţi
- 250 g zahăr
- 500 g făină
- 150 g unt
- 3 ouă întregi
- 2 linguri cu smântână (50 g)
- un vârf de cuţit cu bicarbonat
- vanilie
Se freacă bine untul cu zahăr, se adaugă ouăle câte unul pe rând şi se bate bine cu lingura, se pun smântâna și făina, se frământă bine cu mâna. Apoi, se întinde foaie şi se taie forme cu paharul, se presară zahăr tos şi se pun în tavă la copt, la foc potrivit.
- Biscuiţi cu drojdie
- 210 g făină
- 140 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri cu smântână (50 g)
- 1 lingură cu zahăr (30 g)
- sare
- 15 g drojdie de bere dizolvată în puţin lapte călduţ
- 1 ceaşcă cu lapte
- 1 ou
Se amestecă făina cu untul, gălbenuşurile, smântână, zahărul, sarea şi drojdia şi atâta lapte până se obţine un aluat moale, foarte bine frământat. Se întinde o foaie, se împătureşte, se întinde din nou, iar se împătureşte şi apoi se întinde subţire şi se taie rondele sau pătrate care se aşază în tavă. Se lasă să crească puţin, apoi se ung cu ou bătut şi se dau la cuptor.
- Biscuiţi cu caimac
- 1 pahar caimac de la laptele fiert
- 2 ouă
- 50g zahăr
- 25 g unt
- 300 g făină
- sare
Se strânge caimacul de pe laptele fiert timp de 3-4 zile şi se ţine la frigider. Când s-a strâns un pahar plin, se pune făina într-un castron şi se amestecă cu caimacul, două gălbenuşuri, zahăr, unt şi puţină sare. Se frământă bine şi se întinde o foaie groasă de 3 mm. Se taie foaia în forme de biscuiţi, se aşază într-o tavă şi se dă la cuptor pentru 15-20 minute să se coacă.
Din aceeași categorie
-
Rețete tradiționale românești - Rețete pâine
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri din curcan
-
Rețete tradiționale românești - Rețete de torturi simple pentru mese festive
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri pentru sufletul fiecăruia
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri, simple și bune!
-
Rețete tradiționale românești - Prăjituri cu fructe
-
Rețete tradiționale românești - Brioșe românești
-
Bucătăria rațională - Rețete de clătite, ca la mama acasă
-
Bucătăria rațională - Ouă gătite într-un mod tradițional românesc
-
Bucătăria rațională - 14 feluri în care poți să gătești cât mai gustos crapul
-
Bucătăria rațională - Rețete rulade aperitiv
-
Bucătăria rațională - Budinci sărate simple
-
Bucătăria rațională - Budinci ca la bunica acasă
-
Bucătăria rațională -Salate verzi şi diferite salate
-
Bucătăria raţională -Salate
-
Bucătăria raţională - Soteuri de legume
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat (partea a II-a)
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii