Rețete tradiționale românești Mâncăruri din raci
Rețete tradiționale românești: Mâncăruri din raci
18 Jan, 2016 14:32
ZIUA de Constanta
10289
Marime text
Crustaceii au carnea gustoasă, bogată în proteine dar se digeră mai greu. Se pregătesc numai racii vii. Racii se consumă foarte proaspeţi; la fel şi creveţii, homarii. Nu se consumă în cantităţi mari.
-
Raci fierţi
-
Raci umpluţi
- o ceaşcă orez
- 2 cepe
- carnea din cozile de raci tăiată mic
- sare, piper
- pătrunjel verde
- 5 raci
Se spală orezul şi se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, cu carnea din cozile de raci condimentată cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat mic. Se umple cu această compoziţie coșurile racilor. Se pun la fiert şi când orezul este fiert, se scot din apă şi se servesc.
-
Pilaf de raci
- 10 raci
- 1 ceapă
- 200 g orez
- untdelemn, sare
Se spală racii, se curăţă de maţ, trăgându-l din codiţă. Se pune într-o cratiţă apă şi când clocoteşte se dă drumul la raci să fiarbă. După ce au fiert, se scot şi se desprind cozile de coşul racilor. Se spală orezul şi se taie ceapa mărunt. Se pune într-o cratiţă untdelemn în care se adaugă orezul şi ceapa tăiate mic şi se trage puţin la foc mic. Apoi se adaugă apa în care au fiert racii şi se lasă să fiarbă acoperit la foc mic. Când este gata fiert orezul se aşază pe o farfurie şi jur împrejurul orezului se aşează cozile de raci fierte şi se serveşte.
-
Scordolea de raci
- 15 raci
- 200 g nuci
- 1 felie franzelă
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură untdelemn
- cimbru, piper, sare
Se pun racii într-o oală cu apă, sare, piper, ceapă şi cimbru să fiarbă. Se ia felia de pâine, se înmoaie în apă şi se stoarce; se pisează usturoiul şi nucile; se amestecă pâinea cu usturoi, nuci, untdelemn şi două-trei linguri din zeama de raci; această compoziţie se aranjează frumos pe o farfurie şi împrejur se pune carnea de la cozile de raci fierţi.
Din aceeași categorie
-
Rețete tradiționale românești - Torturi festive pentru un Crăciun.... delicios!
-
Rețete tradiționale românești - Cei mai buni cozonaci de Crăciun
-
Rețete tradiționale românești - Diferite rețete de chec
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri, fripturi şi preparate tradiţionale din carne de porc. Tobă, caltaboși, chișcă.
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri, fripturi şi preparate tradiţionale din carne de porc. Friptura de porc.
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri, fripturi şi preparate tradiţionale din carne de porc. Cârnații.
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri de casă, tocmai bune de ronțăit!
-
Rețete tradiționale românești - Rețete plăcinte şi învârtite
-
Rețete tradiționale românești - Rețete aluaturi de plăcintă, cu foi groase sau subțiri
-
Rețete tradiționale românești - Rețetele celor mai buni biscuiți de casă!
-
Rețete tradiționale românești - Rețete pâine
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri din curcan
-
Rețete tradiționale românești - Rețete de torturi simple pentru mese festive
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri pentru sufletul fiecăruia
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri, simple și bune!
-
Rețete tradiționale românești - Prăjituri cu fructe
-
Rețete tradiționale românești - Brioșe românești
-
Bucătăria rațională - Rețete de clătite, ca la mama acasă
-
Bucătăria rațională - Ouă gătite într-un mod tradițional românesc
-
Bucătăria rațională - 14 feluri în care poți să gătești cât mai gustos crapul
-
Bucătăria rațională - Rețete rulade aperitiv
-
Bucătăria rațională - Budinci sărate simple
-
Bucătăria rațională - Budinci ca la bunica acasă
-
Bucătăria rațională -Salate verzi şi diferite salate
-
Bucătăria raţională -Salate
-
Bucătăria raţională - Soteuri de legume
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat (partea a II-a)
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii