Rețete tradiționale românești Rețetele celor mai bune fursecuri
Rețete tradiționale românești: Rețetele celor mai bune fursecuri
22 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
11524
Marime text
Fursecurile sunt prăjiturele uscate care se pot servi la ceai şi în diverse ocazii.
-
Fursecuri
- 240 g unt
- 140 g zahăr
- 360 g făină
- 4 gălbenuşuri
- marmeladă sau dulceaţă
- vanilie, coajă de lămâie
Se freacă untul cu zahăr, se adaugă cele patru gălbenuşuri pe rând, vanilie, coajă de lămâie, făina şi se frământă bine. Din acest aluat se întinde o foaie şi se taie cu paharul rondele. La o jumătate din numărul de rondele se face câte o gaură cu un degetar. Se pun apoi toate rondelele în tavă şi se coc la cuptor. După ce s-au copt pe rondelele fără gaură se pune dulceaţă sau marmelada şi se acoperă.
-
Fursecuri I
- 500 g făină
- 250 g zahăr
- 150 g unt
- 3 ouă
- 2 linguri cu smântână
- 1 bicarbonat
Se freacă untul bine cu zahăr, se adaugă ouăle pe rînd şi se amestecă după f pune smîntînă şi apoi făina cu bicarbonat, se frămîntă bine pînă se obţine ur omogen. Se întinde o foaie, se taie cu paharul şi pe fiecare rondea se pune stafidă sau cîte o bucăţică de nucă. Se aşează în tavă şi se dă la cuptor să se
- Fursecuri cu nuci
- 3 albuşuri
- 100 g nuci
- 100 g zahăr tos
- 1 lingură făină
Se prăjesc nucile puţin în cuptor şi se taie bucăţele. Se amestecă albuşurile cu zahărul, nucile şi cu făina. Se ia tava şi se pun în tavă, cu linguriţa grămăjoare. Se dau la cuptor. Când s-au copt se scot cu ajutorul unui cuţit cu lamă flexibilă şi se întorc imediat marginile, la fiecare, dându-le forma de pâlnie, să se atingă marginile.
-
Fursecuri „rapid"
- un ou
- o ceşcuţă cu untdelemn
- o ceşcuţă cu zahăr
- două ceşcuţe cu făină
- stafide
Se amestecă oul cu zahăr şi se freacă bine, se adaugă untdelemnul câte puţin amestecă până se încorporează bine, apoi cele două ceşcuţe pline cu făină. Se amestecă până se obţine un aluat. Se pot adăuga stafidele. Se ia cu linguriţa şi se fac grămăjoare în tavă, la distanţă între ele, se pune deasupra câte o stafidă şi se dă la cuptor. Când încep să se rumenească pe margine, se scot cu un cuțit cu lama flexibilă şi se pun pe o farfurie. Fursecurile se scot imediat ce s-a scaă tava din cuptor, altfel se sfărâmă când se desprind de pe tavă.
-
Palete
- 125 g unt
- 250 g zahăr tos
- 210 g făină
- 5 ouă
- zahăr vanilat
Se freacă untul cu lingura de lemn şi se adaugă treptat câte un gălbenuş. Se adaugă zahărul tot câte puţin şi se freacă bine până ce untul devine albicios. Se adaugă apoi albuşurile bătute spumă şi vanilia. Se ia o tavă şi se pune din cocă cu o linguriţă la distanţă una de alta, deasupra se pune câte o stafidă sau câte un miez de nucă. Se coc la cuptor, la foc potrivit şi când marginile se rumenesc se scot uşor cu un cuţit.
-
Prăjitură bezea
- 200 g unt sau margarină
- 200 g făină
- 2 linguri (50 g) zahăr pudră
- vanilie
- 3 gălbenuşuri
- 3 albuşuri spumă bătute cu 4 linguri (120 g) zahăr
- 15 nuci
- marmeladă
Se amestecă untul cu faina, zahăr, gălbenuşuri şi praf de copt, se frământă şi se dă rece 1/2 oră. Albuşurile spumă se amestecă cu nucile tăiate. Se ia aluatul, se întinde o foaie de 1/2 cm grosime şi se pune la copt în cuptor. Când este pe jumătate coaptă, se scoate, se unge cu marmeladă se toarnă deasupra albuşurile cu nuci şi se dă la cuptor la copt. Când este gata se taie forme pătrate sau dreptunghiulare.
-
Bezele
- 6 linguri (125 g)
- zahăr pudră
- 2 albuşuri
- 1 pachet zahăr vanilat
Se bat foarte bine albuşurile, se adaugă câte puţin zahărul şi se bate în continuare până se obţine o spumă tare. Se aşază pe o hârtie, unsă cu unt, cu linguriţa sau cu cornet bule din albuşul bătut, se presară pe ele zahăr vanilat şi se dă la cuptor, cu foc foarte moale, ca să se întărească şi usuce încetul cu încetul. Când sunt gata se desprind de pe hârtie şi se aşază pe un platou. Se pot lipi două câte două, punând între ele o cremă.
-
Bezele de ciocolată
- 2 albuşuri
- 140 g zahăr (3/4 pahar)
- vanilie
- 100 g ciocolată rasă
- 120 g migdale sau alune râşnite
Se bat albuşurile cu zahăr timp de jumătate de oră. Se adaugă vanilie, ciocolata rasă, migdalele râşnite şi se amestecă uşor şi bine. Se tapetează tava cu o foaie de hârtie, se pune cu linguriţa grămăjoare din compoziţie şi se dă la cuptor, la foc domol. Când s-au copt, se scot din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se scot de pe hârtie.
-
Spirale
- 190 g zahăr
- 4 linguri cu făină (80 g) zahăr vanilat
- 2 ouă
Se pune într-un castron zahărul, vanilia, făina şi ouăle şi se amestecă foarte bine. Se unge o tavă cu unt, se presară făină, se ia din compoziţie cu un cornet şi se întind în tavă şuviţe lungi şi drepte de 10-15 cm. Se dau la cuptor. După ce s-au copt, se scot şi fiecare şuviţă, separat, se înfăşoară de caldă pe un băţ de lemn rotund şi gros de 1-2 cm; şuviţele trebuie să ia forma de spirală. Se scot de pe băţ şi se aşază pe o farfurie. Înainte de a se da la cuptor, benzile de aluat se pot presăra cu nuci zdrobite.
-
Prăjitură cu nuci sau migdale
- 6 ouă
- 4 linguri (80 g) cu zahăr pudră
- coajă de lămâie
- vanilie
- 2 linguri (50 g) cu zahăr tos
- 150 g nuci
Umplutura: se freacă gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr pudră, vanilia şi coaja de lămâie; albuşurile se bat tare cu două linguri cu zahăr şi se amestecă uşor în gălbenuşuri, apoi se pun nucile măcinate şi se amestecă.
Blatul: 200 g făină, 200 g unt, puţină sare, 2 gălbenuşuri.
Se amestecă toate, se frământă bine şi se împarte aluatul în două. Se întind două foi. Una se pune pe tava mare de plăcintă, peste ea se pune umplutura şi a doua foaie deasupra. Se pune la copt. Când este gata se pudrează cu zahăr pudră şi se taie pătrate.
-
Chicşuri
- 150 g unt
- 180 g zahăr
- 450 g făină
- 2 ouă
- 1/2 pachet din praf de copt
- vanilie
- coajă de lămâie
Se freacă untul cu zahărul până se face spumă. Se pun ouăle pe rând şi se amestecă. Se adaugă făina, vanilia, praful de copt şi se frământă bine pe planşetă. Se întinde o foaie, se taie cu ruleta forme de panglici lunguieţe de 5 – 6 cm, se aşează în ta şi se coc în cuptor. Aluatul este fraged şi se pun în tavă cu ajutorul cuţitului. Atenţie să nu se rumenească tare.
-
Rondele cu alune şl nuci
- 150 g alune prăjite
- 3 linguri (60 g) făină
- 100 g nuci
- 2 linguri pesmet
- 1 guriţe esenţă de cafea
- 100 g frişcă nebătută
- 8 albuşuri bătute spumă
Se amestecă alunele prăjite şi râşnite cu nucile măcinate şi cu făina. Se adaugă pesmetul, apoi esenţa de cafea, frişca şi albuşurile spumă şi se amestecă uşor şi până se capătă o compoziţie omogenă. Se tapează tava cu hârtie şi cu ajutorul unui cornet se toarnă rondele din compoziţie, la distanţă unele de altele.
-
Pricomigdale
- 3 albuşuri bătute spumă tare
- 250 g zahăr pudră
- 250 g nuci măcinate
- gălbenuş
- vanilie
- coajă de lămâie
Albuşurile bătute spumă se amestecă cu zahăr, apoi cu nucile, se adaugă gălbenușuri şi se freacă uşor totul. Se adaugă vanilia şi coaja de lămâie. Se ia cu linguriţa şi se aşază grămăjoare în tava unsă cu unt şi presărată cu făină. Se dă la cuptor.
-
Limbi de pisică cu frişcă
- 200 g zahăr pudră
- 220 g făină
- vanilie
- 150 g frişcă lichidă
- 4 albuşuri spumă
Se amestecă făina cu zahăr şi vanilie, apoi se adaugă frişca puţin câte puţin şi se amestecă până se obţine un aluat subţire. Se adaugă albuşurile spumă şi se încorporează în aluat. Se ia o tavă care se unge cu unt şi cu ajutorul cornetului se pun bastonaşe lunguieţe de circa 8 cm şi la distanţă între ele. Se dă la cuptor să se rumenească pentru 10-15 minute. Se scot cu lama unui cuţit.
-
Limbi de pisică cu unt
- 150 g zahăr pudră
- 160 g făină
- zahăr vanilat
- 130 g unt
- 2 albuşuri spumă
Se prepară la fel cu „Limbă de pisică cu frişcă" numai că în loc de frişcă se foloseşte unt.
- Pişcoturi I
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr pudră (150g)
- 5 linguri făină (100 g)
- 1 lingură unt (25 g)
Se freacă gălbenuşurile bine cu zahăr, se adaugă făina şi se amestecă. Se pun albuşurile spumă şi se încorporează uşor, de jos în sus. Se unge tava cu unt şi se pun, cu un cornet, bastonaşe lungi de 8—10 cm din aluat. Se dă tava la cuptor pentru 1/2 oră. Când sunt gata se desprind cu un cuţit cu lama flexibilă.
-
Pişcoturi
- 500 g făină
- un pahar cu unt (200 g)
- două ouă întregi
- un pahar cu zahăr (200 g)
- 3 linguri cu lapte (60 g)
- puţin bicarbonat
- rom, vanilie
Se frământă bine făina cu untul se adaugă celelalte alimente se frământă până se obţine un aluat gros. Se dă prin maşină la care se aplică forma de biscuiţi şi se fac cât de lungi doriţi. Se aşază în tavă şi se coc în cuptor.
-
Pişcoturi cu miere de albine
- 600 g făină
- 200 g zahăr
- 200 g miere
- 150 g unt
- un ou întreg şi un gălbenuş
- bicarbonat, cuişoare, scorţişoară
Se amestecă făina cu bicarbonat şi cu untul, apoi se adaugă oul, gălbenuşul şi mirodeniile, mierea topită şi se frământă bine; se întinde o foaie, se taie forme cu un păhărel mic de vin, se pun pe tavă şi se coc la cuptor.
Din aceeași categorie
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri din raci
-
Rețeta zilei - Savarine. 4 rețete de savarine originale
-
Rețete tradiționale românești - Torturi festive pentru un Crăciun.... delicios!
-
Rețete tradiționale românești - Cei mai buni cozonaci de Crăciun
-
Rețete tradiționale românești - Diferite rețete de chec
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri, fripturi şi preparate tradiţionale din carne de porc. Tobă, caltaboși, chișcă.
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri, fripturi şi preparate tradiţionale din carne de porc. Friptura de porc.
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri, fripturi şi preparate tradiţionale din carne de porc. Cârnații.
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri de casă, tocmai bune de ronțăit!
-
Rețete tradiționale românești - Rețete plăcinte şi învârtite
-
Rețete tradiționale românești - Rețete aluaturi de plăcintă, cu foi groase sau subțiri
-
Rețete tradiționale românești - Rețetele celor mai buni biscuiți de casă!
-
Rețete tradiționale românești - Rețete pâine
-
Rețete tradiționale românești - Mâncăruri din curcan
-
Rețete tradiționale românești - Rețete de torturi simple pentru mese festive
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri pentru sufletul fiecăruia
-
Rețete tradiționale românești - Rețete prăjituri, simple și bune!
-
Rețete tradiționale românești - Prăjituri cu fructe
-
Rețete tradiționale românești - Brioșe românești
-
Bucătăria rațională - Rețete de clătite, ca la mama acasă
-
Bucătăria rațională - Ouă gătite într-un mod tradițional românesc
-
Bucătăria rațională - 14 feluri în care poți să gătești cât mai gustos crapul
-
Bucătăria rațională - Rețete rulade aperitiv
-
Bucătăria rațională - Budinci sărate simple
-
Bucătăria rațională - Budinci ca la bunica acasă
-
Bucătăria rațională -Salate verzi şi diferite salate
-
Bucătăria raţională -Salate
-
Bucătăria raţională - Soteuri de legume
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat (partea a II-a)
-
Bucătăria raţională - Supe strecurate și creme de legume şi zarzavat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii